– Produserer hverdagshelter!

Joachim Helle er storfornøyd lærling i Olav Mørner AS (foto: privat)

Joachim Helle er storfornøyd lærling i Olav Mørner AS (foto: privat).

Olav Mørner AS i Laksevåg er nominert som Årets Lærebedrift.

– "Jeg ønsker å nominere Olav Mørner AS til årets lærebedrift, rett og slett fordi jeg som lærling virkelig føler at dette er et firma som produserer hverdagshelter! Alle de ansatte brenner for å hjelpe lærlingene med å bli den beste rørleggeren de kan bli," Sier Joachim Helle som er lærling i bedriften.

At alle på arbeidsplassen inkluderer lærlingene i de forskjellige jobbene som gjøres, synes han er en kjempefordel.

– "Jeg har lært vanvittig mye siden jeg startet hos Olav Mørner og kan trygt si at jeg har stor tillit til at den dagen jeg skal ta svenneprøven så er jeg godt rustet til å gjennomføre denne med glans!"

Stiller krav til lærlingene

– Vi har aldri noen som stryker på svenneprøven, det legger jeg min ære i. Lærlingene skal lære å se helheten og forstå det tverrfaglige. De blir stilt krav til, vi bruker mye energi på dem og er opptatt av å ha god kommunikasjon internt. Er det noe man lurer på, skal de alltid få god hjelp av en annen. Det skaper en trygghetsfaktor for den enkelte, sier daglig leder Bjørn Mørner i Olav Mørner AS.

Han er stolt av det gode arbeidsmiljøet som regjerer i den 102 år gamle Laksevåg-bedriften. Bjørn er tredje generasjon Mørner som driver den, og de har 10 årsverk (heriblant en lærling) som i hovedsak jobber mot bedriftsmarkedet. De har mange oppdrag innenfor nybygg og rehabilitering av sanitær- og varmeanlegg på nærings og industribygg samt borettslag.

– Rekruttering til faget er noe av det viktigste vi holder på med, og mange opplæringskontor har gjort en veldig god jobb.

Yrkesstolthet en uvurderlig drivkraft

– Noe vi må jobbe mye med fremover er å heve yrkesstatusen til rørleggerfaget, slik at det er attraktivt å forbli rørlegger når man er ferdig utdannet. Hos oss har folk jobbet i 30 år, og vi jobber med at folk blir værende. Vi gir dem utfordringer. Vi er bevisst på at de blir flinke folk med god yrkesstolthet. Yrkesstolthet er veldig viktig, sier Mørner, og legger til:

– En flink rørlegger kan ha en spennende og variert yrkeskarriere. Vi må være flinke til å si at "du kan være rørlegger hele livet". Når de er 30-35 og har litt tyngde, da trenger vi dem virkelig som rørleggere – ikke på et kontor.

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetansearbeid i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Hvis du ønsker å foreslå en fenomenal lærebedrift, kan du sende inn forslag og begrunnelse til firmapost@rornorge.no

Kåringen skjer på Rørentreprenørene Norges Generalforsamling 19.-20. mai.

Fristen for å sende inn forslag til Årets Lærebedrift 2020 er mandag 11. mai.