God start for Advokatforsikringen

Fra venstre: Tor Backe (adm. dir. i Rørentreprenørene Norge), Richard Riekeles (direktør for samfunnsansvar og forretningsutvikling) og Martin Blaker (forretningsutvikler).

Fra venstre: Tor Backe (adm. dir. i Rørentreprenørene Norge), Richard Riekeles (direktør for samfunnsansvar og forretningsutvikling) og Martin Blaker (forretningsutvikler).

Siden nyttår har Rørentreprenørenes medlemmer kunnet kontakte sitt eget advokatteam i HELP Forsikring. På kort tid har advokatene passert 10 saker, fra kontraktsgjennomgang til søksmål. Beløpene det står om varierer mellom noen titusener og nær 2 millioner kroner.

Mange har fått merke at advokathjelp er dyrt, og kvier seg av samme grunn ofte for å søke hjelp.

Mer enn 250 av Rørentreprenørenes medlemsbedrifter har takket ja til advokatforsikringen fra HELP, som er et eksklusivt tilbud om advokatbistand fra et dedikert advokatteam i HELP Forsikring.

Betaler ikke timepris

Fordelen med advokatforsikring er at man ikke betaler timepris, enten en bare søker råd, eller trenger advokathjelp i domstolene.

Og skulle en havne i en langvarig konflikt som må løses i rettssalen, kan det være en stor fordel å vite at advokatregningen dekkes av forsikringen.

Flere av Rørentreprenørenes medlemmer har allerede hatt nytte av den unike forsikringsavtalen.

Usedvanlig rask hjelp

– Det har vært helt fantastisk, og hjelpen kom usedvanlig raskt, sier daglig leder Unni Ekren i ALFA OLIS GASS & VVS AS i Oslo.

Ekren og ALFA OLIS skulle ha overtakelse av et større anlegg, og ønsket en kontraktsgjennomgang for å sikre at kontrakten er så god som mulig.

– Vi fikk med noen ekstra punkter. Alt er blitt mer komplekst. Det gjør at også kontraktene er tyngre enn før, sier Ekren, og legger til: – Og jeg kommer til å bruke advokat William Bugge i fremtiden, også. Han var super!

Blir nære naboer

HELP Forsikring er i ferd med å flytte til lokaler i Essendrops gate på Majorstuen i Oslo - bare et steinkast unna Rørentreprenørenes lokaler.

– Vi er jo ikke langt unna i dag, heller. Men det gir oss ved behov kort vei opp til dere, og det gir oss også muligheten til effektivt å dra nytte av deres tekniske kompetanse når det er behov for det, sier Dag Are Børresen i HELP.

Når Rørentreprenørene tilbyr advokathjelp på denne måten, muliggjør dette et slagkraftig samspill mellom deres tekniske fagpersoner og HELPs advokater, som det i normale sammenhenger er vanskelig å få til uten at det koster vesentlig mer og med flere praktiske hindringer.

 

Her er en oppsummering av noen av sakene HELPs advokater håndterer for Rørentreprenørenes medlemmer:

Kontraktsrett/fast eiendom: Rådgivning. Bistand til å se over en overtakelsesprotokoll. Kontraktfestet at medlemsbedriftens andel av et bygg/anlegg skulle tilbakeføres til sameiet. Behandlet og avsluttet.

Erstatningssak: Medlemsbedriften leverte vannbåren varme. Det har i etterkant oppstått lekkasje med følgeskader. Spørsmålet er hvem som er ansvarlig, enten byggherre, sideentreprenør eller rørlegger. Krav fra byggherre på 400 000,-. Saken er pågående. Advokathjelp til å vurdere ansvarsgrunnlag og bistå i eventuelle forhandlinger. Samspill med teknisk avdeling hos Rørentreprenørene.

Entreprisesak: Spørsmål om sluttoppstilling, både form, innhold og rettslige konsekvenser. Behandlet og avsluttet.   

Håndverkertjeneste: Medlemsbedriften trengte bistand i forberedelsene til forliksrådet. Saken gjaldt utestående betaling. Saken innstilt i forliksrådet. Neste steg er forhandlinger med byggherre om løsning. Dersom dette ikke lykkes, tas stevning ut. Tvistesum 125 000,-.

Entreprisesak: Partene er uenige om avtalens innhold. Byggherre nekter å betale tilleggsarbeider på 400 000,-. Om løsning ikke nås gjennom forhandling, tas stevning ut.  

Erstatningssak: Krav om erstatning mot medlemsbedrift for mangelfulle rørleggerarbeider på et avløpsrenseanlegg. Tvistesum 1,7 mill. kroner. Både kommune og forsikringsselskap har gått til søksmål mot vår klient.

Håndverkertjeneste: Utestående betaling som følge av manglende dokumentasjon og påståtte mangler. Tvistesum 140 000,-.

Flere liknende krav mot utførende håndverker: Utestående betalinger som følge av påstand om mangel og/eller urimelig høy pris. Noen av disse er avsluttet, andre pågår fortsatt.

Her kan du lese mer om advokatforsikring for Rørentreprenørenes medlemmer