Vellykket Entreprenørkonferanse

Flere av rørbransjens største aktører var i forrige uke samlet til entreprenørkonferanse på Losby gods på Lørenskog.

Flere av rørbransjens største aktører var i forrige uke samlet til entreprenørkonferanse på Losby gods på Lørenskog.

Det er i god rørleggerånd å ha en slik konferanse. Slik åpnet styreformann Stein Ove Bjelland årets entreprenørkonferanse.

Representanter fra samtlige av de største aktørene innen bransjen var samlet for faglig påfyll, diskusjoner og sosialt samvær.

Energi og miljø høyt på agendaen

Etter formannens åpning hadde leder for Stortingets energi- og miljøkomité Ola Elvestuen æren av å holde første foredrag for dagen. Han gjorde rede for den rollen rørbransjen og rørleggeren vil ha i fremtidens lavutslippssamfunn. Han gjorde det helt klart at rørbransjens inntog på banen som et talerør for vannbåren varme har vært viktig for politikerne som skal legge premissene for fremtidens løsninger, og oppfordret til å stadig finne nye og innovative løsninger for å vise befolkning og politikere at vannbåren varme er fremtiden i norske bygg.

- Det å gjeninnføre panelovner, er som å gå baklengs inn i fremtiden, sa han til stor entusiasme fra publikum.

Trygve Mellvang Berg holdt også et spennende foredrag om Rørentreprenørene Norges samarbeid med Norsk Fjernvarme.         

-Dere er svære, dere har makt, dere må engasjere dere i dette her. Kom på banen!, var hans appell til deltagerne.

Fornøyde deltagere

- Som alltid interessant, bra forelesere og interessante temaer. Egentlig sånn som det alltid har vært, jeg synes det er bra diskusjoner også på den sosiale biten, oppsummerer Lars Stalsbraaten Brandt Madsen, fra Rørservice Innlandet

Også markedssjef i K. Lund, Øystein Korsnes er godt fornøyd med konferansen og innholdet.

- Det har vært veldig nyttig. Det er godt å treffes sånn utenom arbeidshverdagen. Man treffer de største bedriftene i rørbransjen i Norge her så det er interessant. Man treffes jo som konkurrenter i bransjen, men samtidig som kollegaer i sånne settinger som det her.

Begge er enige om at Entreprenørkonferansen er en nyttig møteplass.

- Det er egentlig den eneste arenaen der alle kan snakke om de felles problemene som vi har. Alle har de samme utfordringene i hverdagen, og man kan føle seg både liten og alene, men så ser man at alle har de samme problemene. Det er noe for oss alle, sier Brandt-Madsen.

Korsnes har derimot et innspill til kommende års konferanser.

- Til neste år kunne jeg etter hvert ønske meg litt flere unge folk fra bransjen også. Man kunne godt hatt både flere yngre ledere og kvinner spesielt for å få litt mer mangfold og nye synspunkter avslutter han.   

Variert program

I tillegg til miljøinnlegg fikk deltagerne faglig påfyll og diskusjoner om kontraktsrett, samspillskontrakter og digital transformasjon.

Roger Morsund, Seksjonsleder Utbygging, Undervisningsbygg I Oslo kunne ikke dy seg og kom med innspill til hvordan bransjen kan forbedre seg, sett fra hans perspektiv som byggherre.

  • Les kravene nøye
  • Avklar alltid på forhånd hvis kravene er uklare
  • Kvalitetsplaner og kontrollplaner -  oppfyllelse av krav i lov og forskrift
  • Planlegging før testing
  • Gjennomføring av testing og innregulering – dokumentasjon
  • FDV- dokumentasjon

Frode Myrseth, Vice President, Digital Transformation,EVRY Norge holdt foredrag om digital transformasjon.