8 kjappe: NM-kandidat Håvard Jensen

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Håvard Jensen representerer Troms i årets Yrkes-NM

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Håvard Jensen representerer Troms i årets Yrkes-NM

20 år gamle Håvard er lærling hos Høytrykksvakta AS i Tromsø.

Hvordan forbereder du deg til NM?

- Jeg leser litt, men jobber først og fremst som vanlig.

Hva ser du på som den største utfordringen?

- Jeg tror først og fremst det gjelder å holde hodet kaldt. Det kan bli en utfordring å fokusere på jobben som skal gjøres når man er omringet av mye folk. Tidspress og støy er også noe jeg tenker litt på.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

- Jeg ønsket meg et praktisk yrke hvor det er mange muligheter både med tanke på jobb og videreutdanning. Jeg bestemte meg for rørleggerfaget i 8. klasse fordi jeg synes det virket spennende.

Trives du som lærling?

- Ja, det gjør jeg. For tida jobber jeg mest alene på service, men er borti det meste som har med faget å gjøre.

Hva er det gøyeste du gjør på jobb?

- Jeg liker godt å legge rør så det blir pent, det å se et konkret resultat. Også synes jeg det er gøy å få prøve nye ting og løse tekniske utfordringer.

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Jeg er åpen for det meste, men tenker jeg skal jobbe noen år først. Kanskje jeg går videre og blir ingeniør på et tidspunkt.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg liker å være ute. Går i fjellet hele året, fisker, og kjører snøscooter. Jeg liker å være i aktivitet.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

- Det er jo millimeter det avgjøres på i NM, så jeg må bare hvordan det går. Jeg tenker uansett at jeg har like gode muligheter som de andre. Svenneprøven er selvsagt viktigst.

Vi ønsker Håvard Jensen lykke til i NM!