8 kjappe: NM-kandidat Syver Matthias Flagstad

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Syver Matthias Flagstad representerer Hedmark og Oppland i årets Yrkes-NM.

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Syver Matthias Flagstad representerer Hedmark og Oppland i årets Yrkes-NM.

Syver Matthias er 21 år og lærling hos Asbjørn Nordsveen AS i Brumunddal.

Hvordan forbereder du deg til NM?

- Det er travelt på jobb, så jeg har ikke hatt tid til å forberede meg så mye mer enn vanlig jobbing. Jeg har øvd litt på sveising og lodding med opplæringskontoret.

Hva ser du på som den største utfordringen?

- Oppmerksomheten! Det er en uvanlig situasjon å skulle jobbe foran så mye folk. Men det pleier jo å gå fint. Jeg tenker at jeg skal høre på musikk og prøve å konsentrere meg om det jeg skal gjøre, så går det sikkert bra.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

- Det virket og virker som et spennende yrke, hvor arbeidsoppgavene er varierte og det er god betalt.

Trives du som lærling?

- Jeg trives veldig godt. Det er godt miljø i bedriften hvor jeg jobber, så jeg blir tatt godt vare på.

Hva liker du best å gjøre på jobb?

- Varmeanlegg er interessant. Jeg liker å jobbe på større bygg og tenker at jeg heller skal jobbe på anlegg enn med service. Da vet jeg litt mer om hva jeg går til hver dag, å jobbe i privatmarkedet kan være veldig uforutsigbart.

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Jeg kjøper, pusser opp og selger litt eiendom ved siden av, og tenker at det kanskje kan være noe å satse mer på etterhvert. Da er det en fordel å være rørlegger i bunn.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Det går litt i ett, så jeg har ikke så mye fritid egentlig. Jeg liker å være med venner og kjæresten når jeg kan.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

- Jeg håper de er ganske gode, 50/50 tenker jeg. Siden jeg ikke aner noe om konkurrentene mine er det vanskelig å si. Svennebrevet er selvsagt viktigst, men det tror jeg skal gå bra.