8 kjappe: NM-kandidat William Korslund

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. William Korslund er Oslo og Akershus' kandidat.

I tiden frem mot Yrkes-NM 23.-25. oktober, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. William Korslund er Oslo og Akershus' kandidat.

20 år gamle William er lærling hos Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift AS i Asker.

Hvordan forbereder du deg til NM?

- Jeg leser endel og hører på tips fra læremesterne mine. Jeg øver også litt på ulike teknikker sånn jeg skal jobbe så hurtig, effektivt og ordentlig som mulig.

Hva ser du på som den største utfordringen?

- Det er jo mer å gjøre enn på en vanlig svenneprøve, og mer press med tanke på hvor mange som følger med. Men jeg tror det blir gøy å utfordre meg selv.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

- Jeg klør litt i fingrene, så det var ganske klart for meg at jeg skulle bli håndverker. Jeg har en bror som er rørlegger, så da var valget egentlig enkelt. Nå jobber vi i samme firma og det funker veldig fint.I tillegg er rørleggerfaget et yrke med mye variasjon, det er mye forskjellig å jobbe med. Det er bra.

Trives du som lærling?

- Jeg trives veldig godt! Jeg jobber i en hyggelig bedrift hvor jeg får god oppfølging, det er viktig. Jeg får lov å prøve meg selv i stedet for å se på at andre jobber.

Hva liker du best ved jobben?

- Det er gøy med utstyr! Jeg liker godt å få utstyret opp på veggen, sørge for at finishen er fin.

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Jeg tenker jeg skal jobbe noen år som rørlegger, før jeg eventuelt tar mesterbrev og starter egen bedrift etterhvert.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg er glad i å være i aktivitet. På sommeren bor jeg nesten på sjøen, kjører vannscooter og slapper av. Også liker jeg å være sammen med kompiser.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

- Jeg tror det er nokså gode jeg. Jeg går selvsagt for å vinne, men det aller viktigste er å bestå svenneprøven. Så det gjelder å være grundig og ikke forhaste meg.