Asbjørn Nordsveen foreslått som Årets lærebedrift 2019

Fasaden til Asbjørn Nordsveen i Brumunddal.

Fasaden til Asbjørn Nordsveen i Brumunddal.

Opplæringskontoret rørleggerfag Hedmark og Oppland foreslår bedriften Asbjørn Nordsveen i Brumunddal til prisen Årets lærebedrift 2019. Bedriften har for øvrig regjerende norgesmester for unge rørleggere blant sine ansatte.

– Asbjørn Nordsveen har i en årrekke vært flink til å ta inn lærlinger og har til enhver tid flere løpende lærekontrakter, sier Kyrre Jensen i Opplæringskontoret rørleggerfag Hedmark og Oppland.

Han forteller videre at bedriften har utpekt en rørlegger som skal følge opp lærlingene tett og er med på alle utviklingssamtaler. Denne personen skal begynne på pedagogisk etterutdanning for bedre å kunne følge opp lærlingene.

Tar ansvar

– Dette var kjempeartig. Vi ser stor verdi i å utdanne unge mennesker, sier daglig leder Lars Kvarberg i Asbjørn Nordsveen.

Bedriften hadde i fjor på det meste seks lærlinger, nå er det fire. Totalt er det 38 ansatte. Blant dem finner vi Syver Matthias Flagstad som er regjerende norgesmester for unge rørleggere.

Her finner du hjemmesidene.

Kåres under generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi, og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremesterne. Derfor ber vi nå om tips om dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets lærebedrift. Vinneren blir også nominert til NHOs fagopplæringspris.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetanseavdeling i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Her kan du lese mer om prisene.

Fristen for å komme med forslag er søndag 24. mars.