Egeland Rør foreslått som Årets lærebedrift 2019

Lærling Jonas Røstad Finne (til venstre) og Erik Markussen i Egeland Rør.

Lærling Jonas Røstad Finne (til venstre) og Erik Markussen i Egeland Rør.

Egeland er en av rørleggerbedriftene på Sørlandet som tilbyr flest lærlingplasser. Og samarbeidet med opplæringskontoret er strålende.

– Målet er å bidra med kompetente og serviceinnstilte rørleggere til bransjen. Mange av våre tidligere lærlinger er ansatt som rørleggere i Egeland i dag. Det synes vi er kjekt, sier daglig leder Erik Markussen.

God oppfølging

– Egeland Rør er en helt fantastisk bedrift. De er veldig positive til lærlinger, og er alltid på tilbudssiden hvis vi har noen utfordringer, sier Rune Hanssen i Rørentreprenørenes opplæringskontor – Agder.

Han framholder at Egeland Rør tar inn lærlinger hvert år, og at de er flinke til å følge dem opp. Han sier det er en allsidig bedrift som er nøye med å sette lærlingene inn i alt læreplanen foreskriver.

– De følger også opp lærlingene med egne, interne kurs. Per i dag tror jeg ikke de har noen stryk på svenneprøven, sier Hanssen.

Egeland Rør har avdelinger i Kristiansand, Mandal og Arendal, og eies av selskapet Sig. Halvorsen. Her finner du hjemmesidene.

Kåres under generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi, og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremesterne. Derfor ber vi nå om tips om dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets lærebedrift. Vinneren blir også nominert til NHOs fagopplæringspris.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetanseavdeling i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Her kan du lese mer om prisene.

Fristen for å komme med forslag er søndag 24. mars.