RorNorge

Innhold

Tor Backe mottar diplom og medalje av statsminister Erna Solberg, mens styreleder Torkild Korsnes i Rørentreprenørene Norge applauderer.

Tor Backe mottar diplom og medalje av statsminister Erna Solberg, mens styreleder Torkild Korsnes i Rørentreprenørene Norge applauderer.

Selveste statsminister Erna Solberg overrakte i dag diplom og medalje til mangeårig leder av Rørentreprenørene Norge, Tor Backe. Han har vært en samlende personlighet for hele bransjen i mer enn 40 år, og ble utnevnt til æresmedlem av Rørentreprenørene.

– I morgen skal de som kjenner deg best, få si mer om hva du har betydd for dem og for bransjen – og du skal få lov til å takke for 40 år i NRL og Rørentreprenørene Norge. Jeg har fått æren av å overrekke deg denne medaljen og dette diplomet i dag. Du er herved utnevnt til æresmedlem i Rørentreprenørene Norge, sa Erna Solberg.

Overrekkelsen skjedde under innledningen til generalforsamlingen i Rørentreprenørene Norge i dag fredag 24. mai i Bergen.

Jurist og leder

– Mannen på podiet er ingen hvem som helst, men en som har holdt rørbransjen samlet i mer enn 40 år. I 1978 ble han ansatt som jurist i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening, NRL. Etter drøye to år i rollen tok han over som administrerende direktør. Eller, egentlig fikk han en tilleggsoppgave. Han fortsatte nemlig å gi juridiske råd til medlemsbedriftene helt fram til i vår, sier styreleder Torkild Korsnes i det som nå heter Rørentreprenørene Norge.

– Jeg er helt overveldet over denne æresbevisningen. Og jeg er svært glad for at folk tydeligvis setter pris det engasjementet jeg har hatt gjennom mange år, sier Tor Backe.