Flere gode lærebedrifter

Ansatte i Haaland VVS.

Ansatte i Haaland VVS.

Ved fristens utløp på søndag hadde det kommet fire nye forslag til prisen Årets lærebedrift 2019. Vinneren annonseres under generalforsamlingen.

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi, og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremesterne. Derfor har vi bedt om forslag på dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets lærebedrift. Vinneren blir også nominert til NHOs fagopplæringspris.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetanseavdeling i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Her kan du lese mer om prisene.

De siste forslagene

Haaland er en teknisk totalleverandør med kontorer i Bodø, Mo i Rana og Fauske. Medarbeiderne i røravdelingene har lang og allsidig erfaring og leverer alle typer rørleggertjenester innen sanitær, varme, kjøle, sprinkleranlegg og industrirørlegging. Haaland har tatt inn lærlinger i nesten 50 år, og lærlinger er et definert satsningsområde.

Rørleggermester Mari-Ann Amundsen, Norges første kvinnelige Oldermann i Oslo Rørleggerlaug, har foreslått Ringside Rørleggerbedrift. Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift leier for tiden ut en lærling til Ringside, og hun sier de er råflinke. De to siste svenneprøvene derfra fikk for øvrig meget tilfredsstillende bestått.

Rørlegger Strand & Co i Buskerud har siden starten for snart 15 år siden vokst til 14 ansatte.

– Vi bruker både mye energi og penger på å skape ett godt miljø på jobben, og det tror jeg er nøkkelen til å skape en arbeidsplass hvor folk blir, samt framsnakker, noe som resulterer i ansatte som alle jobber sammen både for å skape en god arbeidsplass. Det bidrar også til god økonomi som sikrer en trygg og god plattform, sier daglig leder Trygve Strand.

Også Svalland VVS er foreslått. Den bedriften har til enhver tid tre–fem lærlinger og har opp gjennom årene ført mange lærlinger fram til bestått svenneprøve.