Ingeborg-nettverket styrker laget

Pernille K. Snustad-Setsaas

Pernille K. Snustad-Setsaas.

Pernille K. Snustad-Setsaas tiltrer som ansvarlig for PR og markedskommunikasjon i Ingeborg-Nettverket. Hun har lang erfaring fra prosjektledelse og bakgrunn fra rørfaget.

– Vi ønsker å jobbe mer strategisk innad i bransjen og å engasjere hele næringen i å gjøre prioriteringer og tiltak som gjør at vi ser at kvinneandelen raskt stiger. Det gjelder både totalt i bransjen og blant fagarbeidere. Vi har lett etter den rette personen til å ha denne viktige jobben en stund, sier Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket.

Den nye markedsmotoren

Pernille Karidatter Snustad-Setsaas er 30 år og jobber i Setsaas Consulting med prosjektledelse og rekruttering av ledere, fagspesialister og andre nøkkelpersoner. Hun har en bachelor i PR og markedskommunikasjon og lang erfaring som leder og mellomleder i forskjellige bedrifter.

– Hennes erfaring med forretningsutvikling, blant annet nyetableringer av butikk og hotell, og lidenskap for kultur og prosjektledelse, passer som hånd i hanske med våre ambisjoner i Ingeborg-nettverket.  Vi ønsker å bli mer kommersielle, vi ønsker å vite hva Ola Normann tenker. Hun er rutinert i sosiale medier, vet hvordan den kommende generasjonen opererer og vil gi oss et fremtidsrettet blikk på hvordan å nå fram, sier Heyerdahl Eide.

Snustad-Setsaas er oppvokst i en familie med mye VVS, og har jobbet både i Grohe som salesupport ved siden av studier og på Baderiet som baderomskonsulent. For noen kan hun også være kjent som en av HEI-Jentene som var vertskap på Heidenreichs-messer og grossistsammenkomster for noen år tilbake.

– Det er en stor glede å få lov til å være med inn i fremtiden med Ingeborg-nettverket da tematikken engasjerer meg sterkt – både som tenåringsstemor, rekrutterer innen bransjen og nasjonal fremtidsentusiast, sier hun og legger til:

– Vi har lenge sett en trend som peker meget negativt mot å ta en håndverksmessig fagutdanning.  Mange unge voksne mellom 18-–9 år er utenfor skole og jobb, hvorav rundt 70 prosent av disse er på arbeidsavklaringspenger. Det betyr at vi har flere tusen flotte unge som har tatt en utdannelse som Norge ikke har bruk for. Det er tragisk! Samtidig har vi et oppsiktsvekkende stort behov for flere rørleggere og andre fagspesialister.

Er et lagarbeid

– Pernille får muligheten til å bygge opp et team med rørbransjedamer rundt seg for å bistå henne i arbeidet. Alle vi som jobber i Ingeborg-nettverket gjør dette på frivillig basis, så vi baserer oss på å bygge gode team som blir inspirert av å få bidra med et kjempeløft for rørbransjen. Vi tror Pernille er akkurat den vi så etter til rollen som hjernen bak vår synlighet i tiden som kommer, fortsetter Heyerdahl Eide. 

Snustad-Setsaas gleder seg over at søkerantallet øker gradvis innen byggfag på videregående, men er skuffet over at fylkeskommunene har ikke økt antallet studieplasser. Det blir derfor ikke utdannet flere.

– Svak seier, men det gir oss en indikasjon på at pilen er på vei til å snu. Her må vi alle, inkludert meg selv gjennom min jobb som rekrutterer i Setsaas Consulting, og som styremedlem i Ingeborg- nettverket, være med på å sette ord på hvordan vi skal komme oss fremover. Vi må ha fortsatt stor oppmerksomhet om å fremsnakke faget ovenfor alle, spesielt ungdomsskoleelever.  I tillegg må vi forsøke å presse på myndighetene å få økt antall studieplasser, øke antallet voksenlærlinger og ikke minst øke tilfanget av jenter. At rørleggerlinja skal være en guttegreie, er gammeldags. Håndverk og bærekraft er fremtiden, framholder hun.