Nilsson Bodø foreslått som Årets lærebedrift 2019

Samir Kazemi i Nilsson Bodø etter avlagt svenneprøve.

Samir Kazemi i Nilsson Bodø etter avlagt svenneprøve.

Opplæringskontoret for rørleggerfaget i nord, Orin, berømmer Nilsson i Bodø for å følge opp lærlingene tett, og foreslår dem som kandidat til prisen Årets lærebedrift.

– Nilsson Bodø er en bedrift som aktivt har tatt inn lærlinger i alle kategorier, både ungdommer og voksne. De legger i tillegg godt til rette for at hjelpearbeiderne i bedriften skal kunne få gå opp til svennebrev. Lærlingene hos Nilsson i Bodø blir tett fulgt opp, bedriften er alltid med på lærlingesamtalene med Orin. Bedriften holder selv interne, behovstilpassede kurs for sine lærlinger og hjelpearbeidere, sier daglig leder Merete Larsen i Orin.

Hun har samlet noen kommentarer fra lærlingene det siste halve året. "Trives godt" og "bra samarbeid" er utsagn som går igjen. "De jeg jobber med, er flinke til å gi tilbakemeldinger" og "fornøyd med oppfølgingen fra firmaet" er andre kommentarer.

20 prosent lærlinger

Nilsson Bodø har en bred virksomhet innen rørfaget, og har til sammen 61 ansatte. Til enhver tid er mange av dem lærlinger. 

– Vi hadde 14 lærlinger for inntil en time siden, da var det en av dem som bestod svenneprøven, sier Svein-Åge Martinussen i Nilsson og fortsetter:

– Det er veldig gledelig å bli foreslått til prisen. Vi legger vekt på å ha en fin miks av rene lærlinger og de som går opp som privatister, og også en god miks aldersmessig.

Her finner du hjemmesidene.

Kåres under generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi, og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremesterne. Derfor ber vi nå om tips om dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets lærebedrift. Vinneren blir også nominert til NHOs fagopplæringspris.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetanseavdeling i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Her kan du lese mer om prisene.

Fristen for å komme med forslag er søndag 24. mars.