RorNorge

Innhold

Norges hyggeligste rørambassadør?

Didrik Berg Haltvik er blitt rørambassadør i Trøndelag. Tidligere i år ble han kåret til Norges hyggeligste lærling.

Didrik Berg Haltvik er blitt rørambassadør i Trøndelag. Tidligere i år ble han kåret til Norges hyggeligste lærling.

24 år gamle Didrik har vært voksenlærling hos GK Rør i Trondheim, og tok svenneprøven for to uker siden.

– Det er mye positivt å si om rørleggerfaget. Jeg synes det er kjekt å kunne bruke hodet og gjøre ting på min måte, legge opp hva jeg skal gjøre først og sist i løpet av en dag slik som det passer. Jeg får bygge ting med hendene og se at det virker, sier Didrik.

Han har vært lærling i GK Rør, distrikt Trøndelag, hele læretiden, og han skryter av arbeidsgiveren:

– GK Rør har vært en viktig faktor for at jeg er der jeg er i dag. Vi er en bedrift med stort fokus på lærlinger og god utvikling, og det har betydd mye for meg.

Didrik vil denne uken vise litt av hva han driver med på Instagram-kontoen til Bli rørlegger. Følg rørambassadørene der og på Snapchat.

Her kan du lese mer om Didrik og Norges hyggeligste håndverker 2019.

Ambassadørkorpset vokser

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å rekruttere flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver. 

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland, Hedmark Oppland og Trøndelag. Snart følger Buskerud. Målet er at alle landets fylker om ikke lenge skal ha slike rollemodeller.