Rørleggere ble Norges hyggeligste

Camilla Cox Barfot, Kråkerøy Rør.

Camilla Cox Barfot, Kråkerøy Rør.

Camilla Cox Barfot fra Kråkerøy Rør i Fredrikstad gikk helt til topps og vant tittelen Norges hyggeligste håndverker 2019. I tillegg vant Didrik Berg Haltvik fra GK Rør i Trondheim kategorien Norges hyggeligste lærling.

– Camilla kjennetegnes av et høyt kvalitetsnivå, en entusiasme og en stå-på-vilje som er helt sjelden. Hun er også svært pålitelig, rask og engasjert i arbeidet og kundene sine, noe som tilsammen gjør henne til en verdig vinner av Norges Hyggeligste Håndverker 2019. Personlig er jeg imponert over hvor mye skryt Camilla får av kundene sine, sier jurymedlem Christel Borge, administrerende direktør i Dipper.

Norges hyggeligste lærling

Didrik ble nominert av Espen Andre Lerfald, som han jobber sammen med på kampanjen “RørTrøndelag”, en kampanje for å rekruttere flere rørleggere i Trøndelag. Her har Didrik vært en av tre ambassadører som reiser rundt til ungdomsskoler, med en tilhenger fullpakket av rørleggeroppgaver som han instruerer elevene i.

– Som håndverker, blir det ofte sånn at det ikke er så lett å se den jobben som gjøres. Derfor er det veldig fint at håndverkere blir løftet frem. Jeg setter stor pris på at andre kan få et innblikk i hva vi gjør, sier rørleggerlærlingen.

Skal heve anseelsen

Mange bransjer skriker etter flere lærlinger, men håndverkeryrkene har lav status. Målet med kampanjen Norges hyggeligste håndverker er å bedre omdømmet og status for fagene.

– Målet med kampanjen er å gi noe tilbake til alle de gode og solide håndverkerne der ute som fortjener ros. Håndverkere i dag har et ufortjent dårlig rykte. Derfor ønsker vi å få frem de positive historiene og vise frem alt det gode arbeidet håndverkere gjør, sier Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud og jurymedlem i kampanjen.

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger selvsagt tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene.

Norges hyggeligste håndverker ble i år arrangert for tredje gang.

Rørlegger Didrik Berg Haltvik ble Norges hyggeligste lærling 2019.