Teknisk fagskole i Stjørdal godkjent av NOKUT

Endelig er man i gang med teknisk fagskole ved Størdal Fagskole. Skolen og studiet er godkjent av NOKUT, og 50 søknader er kommet inn.

Endelig er man i gang med teknisk fagskole ved Størdal Fagskole. Skolen og studiet er godkjent av NOKUT, og 50 søknader er kommet inn.

– Dette var etterlengtet. Vi har jobbet med studiet og godkjennelse i over ti år, sier Ove Hanstad i Rørentreprenørene Trøndelag.

Han roser samtidig Rørentreprenørene Norge, særlig Oddgeir Tobiassen ved hovedkontoret, for god støtte underveis i prosessen.

Kravene til inneklima, energieffektivitet og miljø skjerpes stadig, og tekniske anlegg i bygninger blir stadig mer integrerte. Derfor blir kompetanse om energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg i bygninger stadig mer ettertraktet. Studiet Klima, energi og miljø i bygg (KEM) kvalifiserer til arbeid med både prosjektering, drift og vedlikehold av slike anlegg.

Søkning viser behovet

– Vi fikk inn 50 søknader til studiet, noe som viser at det var på tide å komme i gang. Første kull på 25 personer har allerede fått tilbud, med første samling i september.

Han legger til at dette er en god nyhet ikke bare for Trøndelag, men for hele Midt-Norge.

– For den del tar vi gjerne studenter fra hele landet, for eksempel fra nord, sier Hanstad.

I tillegg til Stjørdal tilbys utdanningen i Oslo, Gjøvik, Kongsberg, Grimstad, Bergen, Stavanger og Førde.

– Dette er et populært studium. Og etter at fagskolene ble anerkjent som høyere utdanning og gir studiepoeng i stedet for de mer uklare fagskolepoengene, er en attraktiv utdanning blitt enda mer attraktiv, sier direktør kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge.