Telerør foreslått som Årets lærebedrift

Kaja Phil er en av de syv lærlingene som nå jobber i Telerør.

Kaja Phil er en av de syv lærlingene som nå jobber i Telerør.

Opplæringskontoret i Telemark mener Telerør AS er en verdig kandidat til prisen Årets lærebedrift 2019 i regi av Rørentreprenørene Norge. Bedriften satser tungt på lærlinger og Telerør er nå den største rørleggerbedriften i Telemark.

–  Bedriften har 50 egne ansatte, hvorav hele syv er lærlinger. Bedriften tar alltid inn lærlinger, også i dårlige tider. De ser viktigheten av å satse på unge mennesker, og har i disse årene utdannet 42 rørleggere, sier daglig leder Roar Aasen i Rørentreprenørenes Opplæringskontor Telemark.

Kåres under generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi, og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremesterne. Derfor ber vi nå om tips om dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets lærebedrift. Vinneren blir også nominert til NHOs fagopplæringspris.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetanseavdeling i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Her kan du lese mer om prisene.

En foregangsbedrift

Telerør var tidlig med når bransjeforeningen og opplæringskontoret for rørfag ble dannet. Bedriften har vært medlem av opplæringskontoret siden oppstarten i 1997. Telerør har i hele denne perioden vært en positiv aktør for Rørentreprenørnes Opplæringskontor Telemark, og også bransjeforeningen Rørentreprenørene Norge – Telemark.

– Veksten i bedriften er kommet av satsing på egne ansatte og lærlinger i mange år. Bedriften er nytenkende og godt rustet for markedet på både store bygg og privatmarkedet, sier Aasen og legger til:

– Telerør er flinke til å ta vare på sine ansatte og lærlinger. Bedriften tar ansvar og gjennomfører alltid opplæringen for sine lærlinger. De har egne faddere som har ansvar for hver sin lærling. De er tett på lærlingen og har ansvar for oppfølging og opplæring. Dette gir lærlingen trygghet og tettere oppfølging.

Her finner du hjemmesidene til Telerør.