– Satser stort på lærlinger

Lærlingene Helene Brekke (t.v.) og Michelle Johansen (t.h.) sammen med daglig leder Bergljot Woll i Gran VVS AS. (Foto: Stian Ormestad/ReAvisa)

Lærlingene Helene Brekke (t.v.) og Michelle Johansen (t.h.) sammen med daglig leder Bergljot Woll i Gran VVS AS. (Foto: Stian Ormestad/ReAvisa).

Gran VVS i Revetal nominert som Årets Lærebedrift 2020.

– "Gran VVS fortjener absolutt en nominasjon, de satser stort på lærlinger og er en solid bedrift med mange dyktige forbilder for lærlingene som stiller som veiledere for alle de flotte lærlingene," skriver Olsen.

Etter å ha jobbet i tre rørleggerforretninger – deriblant Gran VVS – har Olsen fått et godt innblikk i hvordan lærlingene innføres i faget og yrket. Hun roser Revetal-bedriften for måten de tar imot sine lærlinger på.

– De er kjempeflinke til å ta sjansen på lærlinger, veldig flinke til å tilpasse læretiden og bryr seg om sine lærlinger. Tar rett og slett godt vare på dem. Og så har de utrolig mange dyktige rørleggere, som er veldig flinke til å ta med lærlingene og lære bort. De har også tre jentelærlinger nå, og det er jo veldig bra, sier Olsen.

Ettertraktede lærlinger

– Våre rørleggere synes det er morsomt å se utviklingen til lærlingene fra start og frem til svenneprøve. Det er aldri noe problem å plassere lærlingene på prosjekt eller serviceoppdrag. De er ettertraktet her. Vi er opptatt av å ta vårt ansvar, og har alltid vært aktive på lærlingssiden, sier daglig leder i Bergljot Woll i Gran VVS.

Totalt har bedriften 52 ansatte. Av dem er sju stykker lærlinger, og det er enda en på vei inn.

– For å sikre god utdanning, følger vi nøye med på løpet de går og påser at de får varierte oppgaver som fyller alle fagområder. Noe av det viktigste vi gjør er å ha tett kontakt med opplæringskontoret. Det er farlig å la lærlingene gå for lenge på en modul, sier Woll.

For å perfeksjonere utdannelsen får lærlingen ansvar for ett prosjekt når han eller hun har et halvt år igjen.

– Dette gjør vi for at de skal bli selvstendige og tenke selv, samtidig som de er under tett oppfølging. Denne oppskriften har gitt oss veldig gode resultater, sier bedriftslederen.

Hun er opptatt av at seriøse bedrifter tar inn lærlinger, og setter pris på lærlingekravet som påbyr bedrifter lærlinger hvis de skal ha oppdrag for offentlig bygg.

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetansearbeid i samarbeid med bedriftens lokalavdeling.

Hvis du ønsker å foreslå en fenomenal lærebedrift, kan du sende inn forslag og begrunnelse til firmapost@rornorge.no

Kåringen skjer på Rørentreprenørene Norges Generalforsamling 20. mai.

Fristen for å sende inn forslag til Årets Lærebedrift 2020 er mandag 11. mai.