RorNorge

Innhold

Gjensidige utbetaler 6 milliarder i kundeutbytte

Skjermdump: gjensidige.no

Skjermdump: Gjensidige.no

I 2020 får kundene tilbake 13,7 prosent av det de betalte for skadeforsikringene sine. I Rørentreprenørene Norge har 227 medlemsbedrifter ansvarsforsikring i Gjensidige.

– Vi er det eneste forsikringsselskapet i Norge som gjør dette her. Vi har gjort det mer eller mindre hvert år, så det er en ganske forutsigbar tilbakebetaling, sier leder og partner – næringsliv Lasse Vold i Gjensidige.
For ellevte året på rad deler forsikringsgiganten ut penger til skadeforsikringskundene sine.

– Det er kundene som eier mesteparten av selskapet. Vi gikk på børs for 10 års siden, og da ble det samtidig dannet en stiftelse som heter Gjensidigestiftelsen, som eier 62 prosent av selskapet. Det at vi er kundeeid, men samtidig på børs, gjør at vi får et utbytte som kan utbetales tilbake til forsikringskundene, sier Vold.

En langsiktig investering

70 prosent av utbyttet i Gjensidigestiftelsen utbetales til kundene, 30 prosent gis til veldedighet.

– Det er ikke moro å være konkurrent mot Gjensidige som har en sånn fordel. Vi er ikke umiddelbart billigst, men vi har de beste avtalene. Hvis du velger å ta hensyn til utbyttet, vil vi nok over tid også være lavest på pris, sier Vold.

Her kan du lese mer om avtalen du får hos Gjensidige gjennom Rørentreprenørene Norge

Les mer om kundeutbyttet på gjensidige.no, og regn ut hvor mye du kan spare med Gjensidiges kundeutbyttekalkulator

Gullkantet ansvarsforsikring

41 prosent av RørNorges medlemmer har ansvarsforsikring i Gjensidige. At forsikringen appellerer til rørleggere er ikke vanskelig å forstå, da Gjensidiges ansvarsforsikring ikke innehar sikkerhetsforskrifter som begrenser erstatninger ved vannskader forårsaket av rørlegger.

– Dette er jo noe vi faktisk taper penger på. For hver krone vi får inn, betaler vi 1,30,- i erstatning på ansvarsskader. Allikevel mener jeg det er riktig å ikke endre forsikringsvilkårene, da det ville ha ødelagt produktet. Jeg hadde ikke sovet godt om natta med de sikkerhetsforskrifter som er hos de fleste av våre konkurrenter, sier Vold.

Gjensidige jobber i stedet for å få ned ansvarsskadene som følge av rørleggerfeil, sammen med blant annet RørNorge. Les mer om det i VVS-forum