RorNorge

Innhold

Kampen mot Covid-19 fortsetter

Marianne W. Røiseland

Adm. direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge om de nye tiltakene for å holde koronasmitten nede. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Mer smitte og strengere regler fra myndighetene har ført til en enda strammere unntakstilstand. Her er våre beste råd.

  • Skjerp smittevernet
  • Gå gjennom smittevernregeler og sørg for at dere kan dokumentere at reglene er gjennomgått
  • Hold deg oppdatert på regler om karantene og permitteringer på Arbinn.no
  • Les kontrakter nøye og dokumenter alle avvik
  • Bruk medlemskapet i Rørentreprenørene og NHO-fellesskapet

Smittevern

– Målet er at arbeidet i både privat- og prosjektmarkedet holdes i gang, samtidig som forbrukere og ansatte er trygge mot smitte. Heldigvis er det både munnbind og sprit nå tilgjengelig, slik var det ikke i mars, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.

Vi har nå oppdatert sjekklisten og anbefaler mer bruk av både munnbind og sprit, i tillegg til fortsatt å holde avstand.

Her laster du ned oppdatert smittevernbrosjyre til kunden

Her laster du ned sjekkliste for serviceoppdrag
 
Det er kommet nye, strengere regler om innreisekarantene. Reglene ligger oppdatert på NHOs medlemsplattform Arbinn.no.
 
Les hvem som må i karantene her

Bruk av hjemmekontor

Hovedregelen er at hjemmekontor skal benyttes så langt det er mulig. For vår bransje handler dette om administrasjonen og administrative oppgaver.

– Hver og en bedrift bør gå gjennom kontordriften og avklare hvilke oppgaver som umulig kan løses hjemmefra. Også ovenfor de som må være på kontoret må det være klare føringer om avstand, sprit og munnbind. Dette er det vanskeligste. Det er med de nærmeste kollegaene og venner at avstand og smittevern kan føles unaturlig, sier Røiseland.

Permittering

Arbeidsmengden varierer fra sted til sted i landet. Rørentreprenørene Norge er bekymret for tilfanget på nye jobber og har stor oppmerksomhet på det blant annet gjennom BNL og NHO. Dessverre kan flere komme til å permittere. Permitteringsreglene ligger oppdatert på Arbinn.no.
 
Les om permitteringsregler her
 
Dersom dere trenger hjelp i forbindelse med permittering ta gjerne direkte kontakt med arbeidsrettsadvokatene i BNL; arbeidsrett@bnl.no

Les kontrakter

Mer smitte og strengere karanteneregler fører fort til forsinkelser, plunder og heft i byggeprosjekter. Det er igjen "oppskriften" på krangel. Pass derfor på å dokumentere alle avvik og ta høyde for mulig plunder og heft i kontraktene. Les kontrakter nøye og dokumenter nøye.

Bruk medlemskapet

Ta kontakt via firmapost@rornorge.no hvis det er noe vi kan hjelpe med, eller noe dere ikke finner svar på via Arbinn.no.
 
– Via avdelingskontorene og NHO-undersøkelsene får vi gode tilbakemeldinger på hvordan situasjonen er for medlemmer i hele landet. Det gir grunnlag for bedre råd og spisser et tydeligere budskap ovenfor politikerne. Takk for alle tilbakemeldinger, sier Røiseland og legger til:
 
– Måtte dette bli den siste smittebølgen før koronaen er slått ned!

Send denne smittevernbrosjyren til kunden på forhånd av oppdraget. Det skal være trygt å slippe inn rørleggeren.