RorNorge

Innhold

Ny rørambassadør

Odin Høie Vollum (18) fra Brumunddal er det seneste tilskuddet til vår flotte gjeng med rørambassadører!

Odin Høie Vollum (18) fra Brumunddal er det seneste tilskuddet til vår flotte gjeng med rørambassadører!

– Det jeg liker best på jobb, er å treffe nye og kjente mennesker. Jeg liker at jeg lærer noe nytt og får utfordringer hver dag, og at jeg ser en fremgang i det jeg driver med, sier Odin som har vært rørleggerlærling siden august 2020.

Den sosiale og engasjerte brumunddølen jobber i Arve Hagen AS, og er opptatt av å holde seg i form på fritiden. Den spreke brumunddølen har drevet aktivt med skiskyting frem til i år, og er nå trener for en gruppe skiskyttere i Brumunddal.

– Hvorfor valgte du å bli rørlegger?

– Jeg ble inspirert av noen jeg kjenner godt, han fortalte meg en del om yrket og mulighetene. Det var da jeg ble interessert og valgte å starte på yrkeslinja på videregående. Der lærte jeg mer om rør, samtidig som jeg var utplassert i Arve Hagen og jeg bestemte meg for å bli rørleggerlærling. Jeg har alltid planlagt å velge et praktisk yrke, og det var rørlegger som var mest spennende for meg.

– Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?

– En typisk arbeidsuke for meg er at jeg står opp klokka 6, og er på jobb klokka 7. Arbeidsuka er veldig variert og lærerik. Jeg har mange forskjellige oppgaver som jeg driver med. Og jeg får mange utfordringer som jeg må løse, både på egenhånd og i samarbeid med andre. jeg lærer særlig mye av å drive med vanskelige oppgaver litt på egenhånd.

Rekrutterer til rørfaget på unges premisser

Rørambassadørene er en del av Bli Rørlegger, RørNorges rekrutteringskampanje, der kommunikasjonen skjer på de unges premisser. Våre unge, lovende rørambassadører viser frem bredden i rørleggerfaget og utviklingsmulighetene som finnes. 

– Her er rørambassadørene helt sentrale. Dette er ungdom som er glad i rørfaget, og som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver og våre opplæringskontor. Vi er overbevist om at ungdom snakker best med andre unge, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rørambassadører over hele landet. I tillegg til å fremme faget i sosiale medier og bidra på ulike arrangementer kan de være rollemodeller i media.