Positive signaler om byggkvalitet

Oddgeir Tobiassen og Marianne W. Røiseland skal nøye studere den ferske rapporten om byggkvalitet.

Oddgeir Tobiassen og Marianne W. Røiseland skal nøye studere den ferske rapporten om byggkvalitet.

Onsdag fikk kommunalminister Nikolai Astrup overlevert rapporten fra byggkvalitetsutvalget. Førsteinntrykket lover godt for rørbransjen.

Administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge var sammen med Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling, til stede da utvalgsleder Nils-Henrik von der Fehn leverte rapporten til Astrup.

– Vi skal gå nøye gjennom rapporten, men hovedbudskapet er ut til å være at det skal lønne seg å være seriøs, ansvarslinjene skal være tydelige, kompetansekravet understrekes og kontrollene skal bli mer effektive. Dette er helt i tråd med vårt syn, sier Røiseland.

Hun synes det er særlig positivt at utvalget anbefaler at krav til kompetanse skal følge person og ikke foretak. Hvis dette faktisk iverksettes, vil det styrke rørleggerens posisjon og bidra til å løfte faget.

Her kan du lese hele rapporten fra Byggkvalitetsutvalget.

Viktig arbeid framover

– Hvis rapporten er like tydelig som presentasjonen, så kan den være med å løfte den seriøse delen av byggenæringen, sier Tobiassen.

Jobben blir nå å studere detaljene i rapporten grundig. Det vil være flere områder som krever at man går i dybden og ser hvordan de i møte med den virkelige verden vil slå ut. Styret i Rørentreprenørene Norge skal på møte i neste uke ha en første gjennomgang av rapporten. Det er også satt ned et utvalg som skal grave seg ned i rapporten og utforske hvilke kloke grep vi som bransje bør ta.

Les også: Sentral godkjenning utsettes