Automatiske lekkasjestoppere - en nerdeepisode

Fagsjef Martin Andersen i RørNorge, fagsjef Tobias Jellum Johansen i Waterguard og programleder Severin Poppe Midteide i studio.

Fagsjef Martin Andersen i RørNorge, fagsjef Tobias Jellum Johansen i Waterguard og programleder Severin Poppe Midteide i studio.

Hva er egentlig kravene når det gjelder vannstoppventiler? Teknisk forskrift sier at en lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjoner og bygningsdeler. Så enkelt, men allikevel så komplisert - og med mange muligheter for tolkning! Har veiledningen blitt en villedning?

Bare Rør podkast

Hva skjer i rørbransjen nå? Eli og Poppe tar temperaturen, dykker ned i materien og surfer overflaten. Spennende gjester, gode historier og nyttig informasjon fra dine bransjekollegaer er i fokus i denne lettbeinte podcasten fra Grønne VVS og Rørentreprenørene Norge. Du finner alle episodene på Spotify, iTunes og Podbean.

Hvordan kom vi dit at mange utbyggere konsekvent bygger og leverer nye hus og leiligheter uten å levere oppvaskmaskinen sammen med kjøkkenet, selv om de har satt av plass og klargjort rørføringen til oppvaskmaskinen? De gjør det for å omgå regelen om å levere lekkasjestopper – kunden får problemet i fanget, og klarer kanskje å finne en rørlegger som gir blaffen i montere utstyr det er krav om?

Intensjonen i TEK 17 er å forhindre vannskader, men det kan man altså tolke seg vekk fra fordi en fagmessig plugget rørstuss er grei uten å ha lekkasjestopper (selvfølgelig).  

Trygg med Rørhåndboka

Bransjestandarden for bruk av automatiske lekkasjestoppere er matrisen i Rørhåndboka – følger du den er du trygg, enten du er enig eller uenig i tolkningene som er gjort. Vi har lyst til å dra i gang faglige tema i Bare Rør podden, og begynner med lekkasjesikring.

Med seg i studio har Eli og Poppe rørlegger og salgssjef i Waterguard, Tobias Jellum Johansen og Fagsjef, i tillegg til Rørhåndbokgeneral, Martin Andersen fra RørNorge.  

Bli gjerne med i den videre samtalen om dette på Bare Rør med Eli & Poppe sin facebook-side – RørNorge vil veldig gjerne involvere medlemmene i utformingen av bransjens regler og lover så vi håper å høre fra deg!

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til podcast@rornorge.no.

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!