Daniel til rørlegger-NM 2021

Daniel Skancke Wold i K. Lund er klar for norgesmesterskap i rørleggerfaget under Bygg Reis Deg i Lillestrøm 20. - 23. oktober.

Daniel Skancke Wold i K. Lund er klar for norgesmesterskap i rørleggerfaget under Bygg Reis Deg i Lillestrøm 20. - 23. oktober.

Daniel Skancke Wold ville egentlig bli elektriker, men ombestemte seg da han fikk vite hva rørleggerfaget har å by på. Det er kollegaene i K. Lund veldig fornøyd med.

Etter at han vant Midtnorsk Mesterskap, har han hatt tid til å tenke på hvordan det vil være å gjennomføre svenneprøven sin foran et estimert publikum på 40 000 mennesker på Bygg Reis Deg.

– Det er litt skummelt å skulle stå på scena. Jeg blir veldig nervøs av det, men samtidig er det veldig kult! Jeg kommer nok til å høre på musikk og ikke minst fokusere på det jeg holder på med, sier trønderen.

– Jeg tror han har store sjanser for å nå langt. Han er en usedvanlig god lærling. Han tar alle arbeidsoppgaver raskt, og har en genuin interesse for å holde på med alt av håndverkerarbeid. Daniels faglige utvikling er såpass god, at det er blitt godt lagt merke til i bedriften, sier Christopher Michael i K. Lund, som har fulgt ham gjennom hele læretiden.

Håndverker på og utenom jobb

Daniel er såpass engasjert at han tar med seg ødelagt verktøy hjem og reparerer det på fritiden. En skikkelig handy ildsjel, kan man trygt si!

– Rørleggerfaget har vist seg å være enda bedre enn jeg forventet at det skulle være. Det er mye variert arbeid, og du får se hva som gjemmer seg bak badet og kjøkkenet. Jeg liker aller best å jobbe med nybygg, for da får jeg se hvordan bygget bygges fra begynnelse til ferdigstillelse, sier Daniel, og legger til:

– Jeg vil anbefale andre på det sterkeste å bli rørlegger! Det er veldig stor sjanse for å få seg jobb etter læretid, og vi trenger flere folk.

Hjelper alltid til

– Det aller viktigste jeg har lært gjennom læretiden er hvor viktig det er med godt arbeidsmiljø. Du kommer deg ut i livet og forbedrer deg selv som menneske gjennom samarbeid med andre. Jeg trives utrolig godt der jeg er, sier Daniel.

Det er ingen tvil om at det blir lagt merke til på jobben.

– Han er snill og hjelpsom, og har ikke noe problem med å tilby en hjelpende hånd hvis det er nødvendig. Han er veldig opptatt av at vi skal ha godt samhold på jobben, og bidrar selv til et godt arbeidsmiljø, sier Christopher.