Brukte advokatforsikring da kunden ikke ville betale

Vibeke og Truls Arne Nilsen i Comfort Fredrikstad.

Truls Arne Nilsen i Comfort Fredrikstad fikk glede av advokatforsikringen gjennom Rørentreprenørene Norge.

Truls Arne Nilsen i Comfort Fredrikstad installerte nye energi- og vannmålere i et sameie, men kunden ville ikke betale.

Da sameiet fikk regningen, ville ikke styret betale full pris. De mente nemlig at det var avtalt fastpris per leilighet, og kunne ikke forstå hvorfor regningen nå hadde økt med 300 prosent. Uenigheten gjaldt dermed om rørleggeren hadde rett til å fakturere per medgåtte måler, eller om tilbudet som sameiet hadde akseptert, var for komplett installasjon.

Les også, og meld deg på: Gratis webinar med HELP 26. mars 09.00.

Truls Arne Nilsen, daglig leder i Comfort Fredrikstad, har advokatforsikring gjennom RørNorge. HELPs advokater leverer advokathjelpen til medlemsbedriftene, og fra advokat Aksel Stumpf i HELP-advokatene fikk saken, tok det under en måned før regningen ble betalt i sin helhet slik den skulle.

Unnslapp Forliksrådet

Det holdt imidlertid ikke bare med et brev hvor advokaten fremla saken. Han måtte også klage sameiet inn for forliksrådet, men da dette var gjort, så kom betalingen.

Gjennom advokatforsikringen har medlemmene tilgang på advokatbistand både for rådgivning og tvist, til saken er løst i domstolene om nødvendig. Forsikringen omfatter også rettsgebyr. Comfort Fredrikstad fikk derfor fullt betalt fra sin kunde, uten at de måtte betale noe til advokat eller forliksrådet.

– Advokaten jobbet raskt, og jobben ble proft utført. Det er glimrende å ha en slik ordning gjennom Rørentreprenørene, og jeg anbefaler gjerne forsikringen til andre medlemmer, sier Truls Arne Nilsen.  

Spør advokatene i HELP

Enten du har advokatforsikring eller ikke, kan du stille spørsmål via chat til advokatene i HELP. Webinaret er gratis og åpent for alle.