Hvem sa hva? Kvinner, menn og språk

Helene Uri er språkforsker, professor og forfatter. Hun gjestet også Ingeborg-nettverkets Inspirasjonsdag 2021.

Ingeborg-nettverket løftet i forrige uke inn språk/ordbruk som noe vi må snakke om i rørbransjen, det kan faktisk hende at det kan bidra til å øke kvinneandelen i rørfaget og bransjen. Professor og språkforsker Helene Uri og Severins lærling Arsen gjester podden.

Helene har en rekke anerkjente bøker på merittlista, og i ukens episode snakker Eli, Severin og Arsen med henne om  boka "Hvem sa hva? Kvinner, menn og språk" – til og med Severin har nå planer om å høre den som lydbok!

Men hvorfor i all verden har vi språk som tema i en podcast for rørleggere og rørbransjen?

I forbindelse med Ingeborg Inspirasjonsdag holdt Helene Uri et foredrag der deltakerne fikk et innblikk i forskning hun og andre har gjort. Forskning og observasjoner som viser at vi lever i en verden der vi fortsatt er ganske bevisstløse i forhold ordene vi bruker, og at ordene påvirker hva vi gjør og tenker.

Ord skaper holdninger sies det – sammen med Helene går Bare Rør litt mer i dybden på hvorfor hun mener at det å være bevisst på ordene vi bruker betyr noe. Kanskje vi gir deg noe å tenke på?

Arsen har vært rørleggerlærling i en måned, da er det jo fint at han allerede nå får påfyll som kan bidra til å forme han som både rørlegger og menneske. Velkommen inn i ukens samtale – litt utypisk "Bare Rør med Eli & Poppe", men vi håper at den kan bidra til at vi snakker sammen om dette på en god måte i rørbransjen.

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til podcast@rornorge.no.

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!