Innregulering av varmeanlegg

Eli Heyerdahl Eide (t.v.) og Severin Poppe Midteide (t.h.) har besøk av Per Eivind Larsen i KOMPA  i ukens episode av Bare Rør.

Eli Heyerdahl Eide (t.v.) og Severin Poppe Midteide (t.h.) har besøk av Per Eivind Larsen i KOMPA i ukens episode av Bare Rør.

Det blir "rørnerding" også i denne ukens episode av Bare Rør med Eli & Poppe. – Vi skal snakke om noe det syndes på, innregulering av varmeanlegg. For å få riktig mengde energi på rett sted – til riktig tid, kan man ikke bare fylle opp anlegget og satse på at det går bra – dette lærer man lite om før man går inn for å lære det.

Bare Rør podkast

Hva skjer i rørbransjen nå? Eli og Poppe tar temperaturen, dykker ned i materien og surfer overflaten. Spennende gjester, gode historier og nyttig informasjon fra dine bransjekollegaer er i fokus i denne lettbeinte podcasten fra Grønne VVS og Rørentreprenørene Norge. Du finner alle episodene på Spotify, iTunes og Podbean.

Utgangspunktet er at det kreves kontinuerlig tilførsel av energi for å kompensere for byggets varmetap og for å oppnå riktig inneklima.

Riktig innregulering er viktig for alle varmeanlegg, små som store – gjør du en korrekt innregulering av et eksisterende varmeanlegg kan du oppnå store besparelser i energikostnadene – 20-30% mindre energiforbruk i disse tider med skyhøye strømpriser gir åpning for et helt marked for de som KAN innregulering. Men da må du forstå varmeanlegg også! Vi har denne uken besøk av det Eli kaller en "innreguleringsguru". Per Eivind Larsen, nå i KOMPA AS og tidligere mangeårig ansatt i GK og INVA, har innregulert tusenvis av anlegg, og kan det som er verdt å kunne om dette temaet. Han er selvfølgelig rørlegger selv, og i tillegg utdannet ingeniør. Har du gått på fagskolen i Oslo er sjansen stor for at Per Eivind har bidratt til å gjøre deg til en bedre fagperson.

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til .

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!