Ny episode i Bare Rør: Rørleggeroppfinneren fra Vegårdshei

Rørleggermester Asbjørn Rugnes er daglig leder i Vegårshei Rørleggerservice AS og oppfinneren av et revolusjonerende verktøy som gjør det mulig og enkelt å legge rør i isopor. Han er med digitalt, over Teams i Bare rør denne uken.

Rørleggermester Asbjørn Rugnes er daglig leder i Vegårshei Rørleggerservice AS og oppfinneren av et revolusjonerende verktøy som gjør det mulig og enkelt å legge rør i isopor. Han er med digitalt, over Teams i Bare rør denne uken.

Hvordan står det egentlig til med isolering av rør når du legger rør til bunnledning? Legger du fortsatt tappevann og tilførselsrør under isolasjonen?

I ukens episode nerdes det litt rundt det i podden, rett og slett fordi en kreativ rørlegger fra Agder har tilpasset et verktøy, slik at det er enkelt og ikke minst mulig å legge rør i rør samt tilførselsrør i gulvet uten frostfare, samtidig som rørene blir isolert!

Rørleggermester Asbjørn Rugnes fra Vegårshei Rørleggerservice As er en "Petter Smart" som drømmer om nye praktiske løsninger som han vil dele med bransjen.

Asbjørn syntes det var vanskelig å legge vann og varmerør i grunnen forskriftsmessig. Han hørte om faren for å bli saksøkt av kunder som oppdaget energi fra varmt tappevann og gulvvarmesystemet forsvant i bakken. Han fikk tak i en "kniv" som hjalp han å slisse rørene ned i EPS isolasjonen, men knivene han fant som kunne gjøre dette var ikke beregnet på at det var rør man skulle legge nedi slissen, så han tok saken i egne hender i samarbeid med Armaturjonsson.

Resultatet er en kniv som smelter en slisse i isolasjonen som gjør at røret ditt får perfekt plass, samtidig som det ikke smetter ut av sporet. Whats not to like – spør du oss!

La deg inspirere til å legge rør av en stolt rørlegger med hjerte for faget.

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til podcast@rornorge.no.

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!