RorNorge

Innhold

Ny i bransjen? Bli en av oss!

Rørentreprenørene Norge står ved gründerens side i oppstartsfasen. Nå inviteres alle rør-gründere til å være "gratispassasjerer" de første to årene.

– Å starte egen virksomhet er noe mange drømmer om, men få som våger. Desto større grunn er det til å heie på alle dem som tør. Vi står klare med hjelp til å navigere gjennom alle utfordringene en nyoppstartet bedrift kommer ut for, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.

Å lykkes med å starte egen bedrift er vanskelig.

– RørNorge og NHO er din gode hjelper. Vi er her med praktisk hjelp i oppstartsfasen.

Solid fra innerst til ytterst

– I tillegg til å være del av et bransjefellesskap gir medlemskapet tilgang til Arbinn. Arbinn er en gullgruve for medlemmer der du finner så å si alt du trenger av maler, kontrakter, skjema og jushjelp, sier Røiseland.

For en liten sum får gründere, med mindre enn 7 millioner i omsetning, tilgang til fellesskapet de første to årene. Etter prøveperioden kan alle søke om vanlig medlemskap.

For å bli fast medlem i Rørentreprenørene er det krav til kvalitet, enten har en rørleggermester eller så er daglig leder i gang med å ta mesterutdanningen.

– Vi stiller betingelser fordi det bidrar til kvalitet og styrker hele bransjen. Sjansen for å lykkes øker med mesterutdanning, sier Røiseland.

Rørentreprenørene Norges medlemmer får ti prosent rabatt på prisen hos Bli Mester, www.blimester.com. Bare dét gjør at man sparer inn mer enn Gründer-medlemskapet koster.

Skaper en attraktiv bransje for ungdommer

Årsaken til Rørentreprenørenes frierferd, er ønsket om å bli større og mektigere.

– En mektig fagorganisasjon bidrar til å trygge bransjen. Det gir bransjen en sterk stemme når rammebetingelser skal settes, når utdanningstilbudet skal utformes og i forhandlinger mellom byggherrer og hovedentreprenører. En bransje som står sammen lykkes best og blir tydeligst, sier Røiseland.

Hun trekker frem at rørleggerne har en enestående posisjon når det gjelder opplæring til yrket.

– Det er ingen andre fag i byggenæringen som har flere lærlinger i forhold til bedrifter. At bransjen står samlet om utdanningen bidrar til at vi kan påvirke den og at det å bli rørlegger er attraktivt for ungdom. Det er viktig for faget. Det er nok av områder der bedrifter, kjeder og allianser ikke er konkurrenter, men har mye å tjene på å stå sammen, sier Røiseland og lister opp:

– Rekruttering, utdanning er to områder, seriøsitet, tilgang til arbeidsoppgaver, trygge arbeidsplasser og mulighet til å utføre jobber effektivt, er andre områder v bransjen bør stå sammen om.

Et team i Rørentreprenørene har jobbet med å gjøre organisasjon kjent og attraktiv for nye medlemmer, gjennom direkte henvendelser, lokkende videosnutter på nettet og tar snart opp telefonen for å snakke med rørleggere som nylig har startet egen virksomhet.

– Alle skal vite at de er velkommen inn i fellesskapet.