Podkast fra rørlegger-NM

Markus Grefslie, Nicolai Kolstø, Sondre Helland, Daniel Skancke Wold og Sondre Meyer Aressønn Lundeng fikk svennebrevet sitt på scenen. Fagsjef Oddgeir Tobiassen i RørNorge var seremonimester og representanter fra Viken Fylkeskommune delte ut svennebrevene.

Markus Grefslie, Nicolai Kolstø, Sondre Helland, Daniel Skancke Wold og Sondre Meyer Aressønn Lundeng fikk svennebrevet sitt på scenen. Direktør kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i RørNorge var seremonimester og representanter fra Viken Fylkeskommune delte ut svennebrevene.

Bare Rør med Eli & Poppe tok turen til felten i helgen - rettere sagt til Rørlegger-NM på Bygg Reis Deg.

Hvert år arrangeres NM i rørleggerfaget, enten på Bygg Reis Deg som i år eller på Yrkes NM i samarbeid med Worldskills Norway (alle yrkesfag sammen). Mulighet for å delta får lærlinger som er i slutten av læretiden (maks 21 år).

RørNorges opplæringskontorer over hele landet velger ut kandidater via egne lokale uttakskonkurranser – i år ble også noen plukket ut direkte fordi det på grunn av korona har vært vanskelig å arrangere uttak.

Denne ukens episode gir deg innsikt i hva NM går ut på når Oddgeir og Ingebjørg fra RørNorge stikker innom. Du får også hilse på Markus, Nicolai, Håkon, Sondre og Daniel som var årets NM deltakere. Thomas Jørs som er sjefen sjøl i Chr. Vestrheim AS har fått frem flere norgesmestre, forteller hvorfor dette er så viktig og hva det gjør for bedriften å strekke seg mot å ha med NM deltaker.

Vinneren Daniel fra K.Lund AS i Trøndelag og hans faglige leder Roar Lian fikk vi også på besøk etter kåringen. For vinner ble det, selv om alle fem i praksis er vinnere. Spesielt for rørfaget er at vi i tillegg til å følge de internasjonale reglene for å kåre en konkurransevinner også avlegger svenneprøven. Det ble en heftig uke på NM deltakerne!

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til podcast@rornorge.no.

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!