Trond Erik Haug er maskinførerutdannet, Vea-student og arbeider som kalkulatør hos Kjeldaas AS.

Trond Erik Haug er maskinførerutdannet, Vea-student og arbeider som kalkulatør hos Kjeldaas AS.

Trond Erik Haug er 49 år, maskinførerutdannet, ingeniør og bonde. Nå arbeider han som kalkulatør hos Kjeldaas AS, et selskap med 130 ansatte og omsetning på 400 millioner kroner. Haug har omfattende arbeidserfaring, blant annet fra egen virksomhet.

– Hvorfor studier ved Vea?  

– Motivasjonen min var å få mer kunnskap om det jeg sitter og synser om. Overvannsproblematikken har kommet mer og mer inn de siste årene. Vi må i stadig større grad finne løsninger på problemene. Jeg ville ha faktakunnskap om utfordringer og muligheter, slik at jeg er bedre forberedt når jeg skal inn i diskusjoner om dette. Han svarer ivrig nå.  

Konkurransefortrinn 

– Som kalkulatør er en av utfordringene mine at vi regner på totalentrepriser før løsningene er prosjektert. Da er jeg helt avhengig av å kunne treffe ganske bra på det som blir prosjektert til slutt. Skal vi lykkes i konkurransen, må vi finne løsninger og priser som er gode nok til at vi vinner tilbudene. Derfor gjør kunnskapen jeg får gjennom studiet, jobben min lettere, svarer Trond Erik Haug. 

Da han oppdaget studiet og tok opp temaet med daglig leder fikk han full støtte.  

– Når du nå ser tilbake, hvordan har studieåret vært, har du lært det du håpet?  

– Ja, jeg kjenner meg mye tryggere på temaet. Studiet har vært lærerikt, selv om jeg også kjente mye fra før, svarer den erfarne kalkulatøren.