Regjeringens nye koronareglene har to hensikter: de skal forhindre smitte å komme inn i landet og stanse smittespredning blant venner og familie. Håndverkere har ikke fått yrkesforbud.

Håndverkere bryter ikke regler og forskrifter når de gjennomfører arbeid og befaring i private boliger. NHO er tydelig på at regjeringen ikke har stengt ned virksomheten til håndverksbedrifter.

Slipp håndverkeren inn

Det er regelen fra regjeringen om ikke å slippe gjester over dørstokken har ført til flere henvendelser fra bedrifter som er redd de bryter covid-reglene ved å utføre planlagt arbeid eller planlegge fremtidig arbeid.

– Håndverksbedriftene bryter ikke reglene. Regelen dreier seg om sosial nedstengning, sier advokat Trond Martinussen hos Rørentreprenørene Norge.

Dette er regjeringens nye regler og anbefalinger.

Han understreker viktigheten av nøye å følge smittevernsreglene.

– Vi har ikke fått rapporter om noen rørleggere som har spredd smitte eller blitt smittet mens de har utført arbeid hjemme hos folk. Med fortsatt godt smittevern kan det fortsette slik, sier Martinussen.

Strengere på grensen

Regjeringen har nå innført testplikt på grensen. Alle som reiser inn i Norge skal så raskt som mulig og senest innen ett døgn testes for Covid 19.

Fra før av er hovedregelen krav om innreisekarantene for personer som skal jobbe i Norge.

Les mer om innreiseregler og karantene her:.

Smittevernbrosjyre for serviceoppdrag

Et smittefritt oppdrag avhenger av at både kunde og rørlegger tar smittevernhensyn. Send gjerne RørNorges smittevernbrosjyre til kunden i forkant av besøket.