Urban energi - ikke mulig uten rørleggeren

Medprogramleder Severin Poppe Midteide og daglig leder i Norsk FjernvarmeTrygve Mellvang Tomren-Berg.

Medprogramleder Severin Poppe Midteide og daglig leder i Norsk FjernvarmeTrygve Mellvang Tomren-Berg.

I disse tider med høye strømpriser er rørleggeren en del av løsningen – våre rør kan bidra til utnyttelse av varme fra datasentre, sesonglagring av spillvarme fra avfallsforbrenning og vi gjør det mulig å utnytte gratis energi fra sola.

Den urbane energien, som kan bidra til både utslippskutt og en billigere elektrifisering av Norge er faktisk avhengig av at bygg får rørsystemer for varme og kjøling!

Urban energi, kanskje bedre kjent som fjernvarme, kan gi plass til mer elbillading i byene. I 2017 ble det tilsammen levert 6,2 TWh ut i fjernvarmenett i byer og tettsteder over hele Norge. Fjernvarme er bygget ut eller er under utbygging i 92% av alle byer på mer enn 10 000 innbyggere i Norge.  Med gode rammevilkår og politisk vilje har fjernvarme et stort potensial til ytterligere å frigjøre store mengder elektrisk kraft fra oppvarmingssektoren til å fase ut fossile kilder i andre sektorer – det får vi høre med om av sjefen for Norsk Fjernvarme, Trygve Mellvang Tomren-Berg.

Her hører du episoden!

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Bli med i Facebook-gruppen Bare Rør med Eli & Poppe, der samtalen rundt denne episoden kan fortsette - eller send mail til podcast@rornorge.no.

Ny episode hver mandag

Dette er femte episode i podkasten, som er et samarbeidsprosjekt mellom Rørentreprenørene Norge og Grønne VVS AS. Misjonen er å underholde, oppdatere og engasjere alle rørinteresserte!

Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du høre den her!

Nye episoder publiseres 06.30 hver mandag, og du finner dem på SpotifyiTunes eller Podbean. God lytt!