8 kjappe: NM-kandidat Lars-Erik Rist

Lars-Erik Rist representerer Trøndelag i NM for rørleggere under Yrkes-NM 2022.

Lars-Erik Rist representerer Trøndelag i NM for rørleggere under Yrkes-NM 2022.

I ukene frem mot Yrkes-NM går av stabelen 27.-29-. september, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Lars-Erik er lærling hos K. Horghagen AS og representerer Trøndelag.

Hvordan forbereder du deg til NM?

– Kan ikke si at jeg per dags dato har begynt å forberede meg, men har planer om å starte og lese på temaer jeg ikke er fullt så trygg på.

Hva ser du på som den største utfordringen?

– Den største utfordringen for meg, tror jeg fort kan bli å jobbe foran et stort kvantum mennesker. Da dette er noe jeg aldri har gjort, ei trodde jeg aldri kom til å gjøre. Jeg kommer dog til å gjøre mitt beste for å prestere

Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Jeg er minstemann blant en søskenflokk på syv. Blant disse har vi en elektriker, en snekker, en kranbilsjåfør, en betongbil transportør samt at min stefar driver et betongbil firma og min bestefar driver et anleggsmaskin firma. Min mor vitset med at hvis jeg da ble rørlegger, kunne hele familien bygge hus til henne da hun ble gammel. Noe jeg tenkte “Hvorfor ikke?” til.

Trives du som lærling?

– Det å være lærling kan være både utfordrende og slitsomt til tider, men å mestre noe du før synes var vanskelig og gresk, er ekstremt gøy.

Hva liker du best å gjøre på jobb?

– Det beste jeg gjør på jobb er å oppnå mestringsfølelse. Noe jeg får hvis jeg får planlegge og utføre et prosjekt selv. Bedre følelse enn mestringsfølelse skal man lete lenge etter.

Hvilke planer har du for fremtiden?

– Ummm. Vil si jeg er en relativt spontan type noe som tilsier at jeg ikke tenker veldig langsiktig. Muligens en tur innom Forsvaret, hvis jeg kommer inn vel å merke. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg kommer fra en liten Gård 15 minutter sør for Orkanger. En ting jeg deretter har erfart, er at det alltid er noe å gjøre. Det jeg liker best er snekring, tømmerhogst og skru på bil.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Vinnersjansen min tror jeg er nokså mager, da dette er et samlingspunkt for dyktige og engasjerte lærlinger. Er også lettere usikker på enkelte temaer slik som varmeanlegg og sprinkler. Har derimot ikke et mål om å vinne, men å levere et godt nok resultat/produkt som resulterer i en godkjent svenneprøve. Skal selvsagt gjøre mitt beste.