8 kjappe: NM-kandidat Lucie Tveiten

Lucie Tveiten representerer Telemark i rørleggerfaget under årets Yrkes-NM.

Lucie Tveiten representerer Telemark i rørleggerfaget under årets Yrkes-NM.

I ukene frem mot Yrkes-NM går av stabelen 27.-29-. september, vil vi presentere årets fem rørlegger-kandidater. Lucie er lærling i Telerør AS og representerer Telemark.

Hvordan forbereder du deg til NM?

– Jeg forbereder med til NM ved å være ekstra skjerpa på jobb. Har lagt meg tidligere og holdt de siste helgene hvite.🤠 Har stilt mange spørsmål til dyktige rørleggere og prøvd å notere ned det jeg klarer. Har også øvd på ting vi kanskje ikke gjør så ofte som f. eks. bøying.

Hva ser du på som den største utfordringen?

– Jeg ser på tid som den største utfordringen. Det kan bli nervepirrende og det er ikke like enkelt å produsere like effektivt under press.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Jeg vil bli rørlegger fordi det er et både fysisk og psykisk krevende yrke. Man skal få mange ting til å klaffe på samme tid og den typen arbeid liker jeg. Det er et fag med mange løsninger og ideer og alle finner sin måte å gjøre ting på. I tillegg er miljøet bra.

Trives du som lærling?

– Jeg trives veldig som lærling. Har vært heldig med gode kollegaer og godt miljø hvor man løfter hverandre opp og ikke bruker lærlinger som ryddehjelp. Spørsmål blir heller satt pris på også.

Hva liker du best å gjøre på jobb?

– Jeg liker best å jobbe på teknisk rom på større anlegg. Det er mange komponenter og alle varierer fra sted til sted. Dette synes jeg er interresant å jobbe med.

Hvilke planer har du for fremtiden?

– Jeg vil i hvert fall ta svennebrev og jobbe litt. Kanskje ta teknikeren etter hvert. Men vil i hvert fall fortsatt jobbe innenfor rørlegging.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å gjøre småprosjekter hjemme, være med venner og ut og få ut energien.

Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Jeg føler ikke jeg ligger dårlig an, kommer helt an på motstanderne. Alle har vel noe de er flinkere og mindre flinke til.