Arbeidsgiver i 2022 - hva gjør vi for å beholde flinke folk?

Remi A. Wågan, administrerende direktør i Haaland AS

Remi A. Wågan, administrerende direktør i Haaland AS.

Man kan sikkert være enig om at det alltid er litt kjedelig når flinke ansatte slutter, så det beste hadde jo vært om man klarte å gjøre grep som også gjorde at folk jobber lenger i bedriften din. Det tror vi det er lurt å snakke mer om. Men hvordan gjør man det egentlig?

I årene som kommer er rekrutteringsbehovet av rørleggere stort. En måte å løse dette på er å få rørleggeren til å fortsette som ansatt i din bedrift.

Vi har invitert Remi fra Haaland til å fortelle hva de gjør, og hvordan de tenker. Kanskje du også har gode innspill til hva som fungerer og vil dele? Vi åpner for dialog og spørsmål rundt dette temaet på SMB-dagen 2 juni fra 11-16 på Gardermoen.

Små og mellomstore rørleggerbedrifter er invitert til fagdag 2. juni der du som leder, eier eller nøkkelperson i bedriften får påfyll i din lederryggsekk. På agendaen står flere nyttige foredrag som kan gi deg og bedriften nye verktøy inn i fremtiden.

Dette står også på programmet

Hva gjør du når arbeidstakeren ikke fungerer? Anita Hegg, fagsjef HMS i BNL
Lønnsom drift avhenger av mange faktorer. Driver du rørleggerfirma gjelder uttrykket "De ansatte er vår viktigste ressurs" i høyeste grad. Men hva når den ansatte viser seg å ikke være den ressursen du trenger? Hvem har ikke opplevd at en feilansettelse, eller at ansatte ikke leverer det de skal? Hva gjør man egentlig da? Hva er fallgruvene? Hva er "do's and dont's? Anita er en av advokatene i Byggenæringens Landsforening (BNL) som bistår med råd og oppfølging i slike problemstillinger. Dette er en av de mest brukte fordelene for medlemmer i RørNorge – trygg håndtering av vanskelige saker innen arbeidsrett.

Trygt og legionellafritt vann, Petter Lieth, regionansvarlig sør, Apurgo AS
Hva er legionella, og når blir legionella farlig? Hva må man tenke på når man tenker legionellaforebygging?
Rørleggerbedrifter i servicemarkedet har gode muligheter til å øke lønnsomheten ved å tilby legionellasikring til byggeiere som OBOS, borettslag, borettslagstyrer og kommuner - noe ikke alle er klar over.

Bli digital håndverker! Espen Aulie, daglig leder A-Aulie AS
BIM er definitivt også et særdeles nyttig verktøy for mindre bedrifter. Daglig leder i åttemannsbedriften A-Aulie AS, Espen Aulie, opplever at bruk av BIM har økt effektiviteten og kvaliteten på prosjektering og kvalitetssikring, og generelt gitt mer kontroll i prosjektene. Mindre feil og mer tid til å skru enn til å rette opp, er stikkord, og som Aulie selv sier: – Skal du være med videre, kommer du ingen vei utenom.

Vannbåren varme, vekstmarked, David Zijdemans, rørlegger og sivilingeniør
Kjøling og vannbåren varme er strategiske satsingsområder med stort potensiale også i små og mellomstore bedrifter. Spesielt i tider med høye strømpriser, men også når prisene blir lavere. To trender går igjen hos kundene: de vil spare penger og de vil ha høyere komfort. Ofte kan dette være motsetninger, men her kan man få i pose og sekk. Så lenge det utføres riktig og man unngår de vanligste feilene, kan man øke komforten og forbedre lønnsomhet for både kunden og bedriften.