Besøk av Jonas Gahr Støre

Statsminister Jonas Gahr Støre snakker med rørlegger

SÅ OG HEIET: Statsminister Jonas Gahr Støre ønsket Lars-Erik Rist og de andre fire NM-kandidatene i rørlegging lykke til.

Statsminsteren stakk forrige uke innom messestanden i Kristiansand der fem lærlinger var ivrig opptatt med å gjennomføre svenneprøven.

— Det er gøy at selveste statsministeren ønsker oss lykke til, sa Lars-Erik Rist. Han er lærling hos K. Horghagen AS i Trøndelag og var en av fem kandidater som i hele forrige uke deltok på Yrkes-NM i Kristiansand.

Jonas Gahr Støre kom til messeområdet med hele teamet og en stor gruppe journalister. De var en snarvisitt på åtte minutter, men Støre rakk å hilste på kandidatene og ønske dem lykke til.

— Støre var mest nysgjerrige. Han lurte på om jeg hadde kontroll. Det hadde jeg jo, ellers hadde jeg ikke vært der, beroliget jeg statsministeren med, sier Krister Hanstvedt fra Forus Rør AS. Og kontroll hadde han. I slutten av uken var det Krister som ble kåret til Norgesmester i rørlegging.

VANNBÅREN OPTIMISME: Statsministeren fikk høre hvor viktig det er med vannbårne energisystemer. Her med Are Skaar Nielsen og Ingebjørg Martinsen i RørNorge.

VANNBÅREN OPTIMISME: Statsministeren fikk høre hvor viktig det er med vannbårne energisystemer. Her med Are Skaar Nielsen og Ingebjørg Martinsen i RørNorge.

Are Skaar Nielsen er prosjektleder for Yrkes-NM i RørNorge og var den som hilste statsministeren velkommen.

— Det er alltid stas å få besøk av landets leder. Jeg fortalte ham om arrangementet og fikk lagt inn noen ord om at det er rørleggeren som sørger for de mest energieffektive løsningene. Han virker interessert da, sier Are S. Nielsen, men legger til.

— Støre lovet ikke akkurat å legge til rette for mer vannbåren varme, men vi kan håpe at han hørte budskapet.