Nå blir rørleggeren en del av boligsalget

Direktør kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i RørNorge og markeds- og kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa.

Direktør kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i RørNorge og markeds- og kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa.

– Endringene i avhendingsloven vil bidra til en tryggere bolighandel for de som har papirene i orden. Det betyr alle som har brukt seriøse fagfolk til oppussingen, slik som medlemmene i RørNorge er veldig gode eksempler på, sier markeds- og kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa.

Han og direktør kompetanse og utvikling Oddgeir Tobiassen i RørNorge viste hvilken dokumentasjon som er viktig og hvordan Boligmappa blir et viktig verktøy for rørleggerbedrifter og boligeiere fremover i webinar 1. februar.

– Endringene kan være det beste tiltaket mot svart arbeid på lang tid, fordi man luker ut de useriøse, sier Vigeland.

Den viktigste endringen i avhendingsloven er at selger må dokumentere eiendommen i mye større grad enn før. Dette løses på flere måter.

Den ene er at bygningssakkyndig må forholde seg til ny tilstandsrapport som er mye grundigere. Det andre er at det blir flere krav om at oppussing skal være dokumentert av kvalifiserte fagfolk.

Dokumentasjon fra utførende håndverker følger med

– Boligmappa er integrert både i selgers egenerklæringsskjema og i tilstandsrapporten. Dokumentasjonen og utførende firma blir rett og slett en del av boligsalget, sier Vigeland.

I praksis blir det slik at om selger svarer ja på at de har pusset opp badet i egenerklæringsskjemaet, og krysser av at de har brukt kvalifiserte fagfolk, må de koble det med dokumentasjon fra de som har gjort det.