8 kjappe: NM-kandidat Petter

Petter Strande Lønhaug, lærling i Assemblin AS, representerer Oslo i Rørlegger-NM 2023.

Petter Strande Lønhaug, lærling i Assemblin AS, representerer Oslo i Rørlegger-NM 2023.

Petter Strande Lønhaug har kvalifisert seg til å representere Oslo i Rørlegger-NM, på Bygg Reis Deg. Han og fire andre rørlegger-kandidater skal avlegge svenneprøve, og samtidig konkurrere om å bli "Norgesmester i Rørleggerfaget 2023". 

Petter er 21 år og lærling i Assemblin AS. Den 18.- 21. oktober arrangeres Bygg Reis Deg i Lillestrøm, og her skal han og fire andre kandidater stå på hver sin scene for å avlegge svenneprøven, og for å kjempe om norgesmester-tittelen.  

For å bli litt bedre kjent med Petter, har vi stilt han 8 kjappe spørsmål. 


Hvordan forbereder du deg til NM?

 – Jeg har vel egentlig bare prøvd å få med meg så mye nyttig informasjon som jeg kan, og arbeide med det som er relevant til prøven. 


Hva ser du på som den største utfordringen?

– Det blir vel det å holde fullt fokus på det jeg gjør og ignorere omverden. Det er jo en svenneprøve og litt mer i tillegg, så det gjelder å holde nervene i sjakk. Stress kan være bra, da blir jeg mer på – så lenge det ikke blir for mye! 


Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Det er et yrke jeg fikk veldig sansen for da jeg valgte bygg og anlegg på VGS. Jeg syntes det var mest interessant av de yrkene vi fikk teste. I tillegg har familie og venner alltid snakket godt om yrke.


Trives du som lærling?

– Ja jeg trives godt jeg! Føler jeg får den kompetansen jeg trenger for å bestå en svenneprøve, og føler jeg får oppfølgingen jeg trenger. 

 

Bilder Petter Strande Lønhaug - Oslo-kopi.jpgHva liker du best å gjøre på jobb?

– Jeg liker å få oppgaver som er litt utfordrende! Det å legge rør til tekniske rom, på et bad, eller hva det måtte være, trives jeg godt med.


Hvilke planer har du for fremtiden?

– Eneste jeg har tenkt nå etter svenneprøven er å jobbe som rørlegger, og se hvordan jeg trives med det. 


Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Det er litt forskjellig.. Jeg er veldig interessert i sport – spesielt fotball! Jeg liker både å se på og spille selv. Ellers går det mye i å gjøre aktiviteter med venner. 


Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Jeg er usikker.. Jeg har jobbet litt med en av de andre kandidatene, Henrik, han er jo flink han! Ellers vet jo ikke helt nivået på de andre, så føler det er et åpent race, men jeg tror jeg har en sjans.  


Vi ønsker Petter Strande Lønhaug lykke til i Rørlegger-NM!


Gratis billett til Bygg Reis Deg 2023

RørNorge er på plass for å snakke om bransje og rekruttering til rørfaget. Vi håper å se deg, og deler derfor ut gratis billetter til Bygg Reis Deg i Lillestrøm 18. - 21. oktober.
Klikk her for å skaffe billetter, og stikk innom oss da vel!