Kjøp en ungdom for en dag!

Ungdom fra OD fikk besøke en av byggeplassene til Veidekke, etter hjelp fra Eriksen & Jensen AS. Vi takker så mye for hjelpen! Foto: Operasjon Dagsverk

2. november er Operasjon Dagsverk - dagen som gir deg muligheten til å vise frem arbeidsplassen, og samtidig støtte en god sak. Når arbeidsdagen i rørleggerbedriften er over, går pengene til veldedighet og ungdommens hjerte gløder for rørfaget.

Vi er stolte over å samarbeide med ungdommens egen innsamlingsaksjon Operasjon Dagsverk (OD) i år også. Årets fokus er på å hjelpe ungdom i Colombia som står i skuddlinja mellom væpnede grupper, militæret, politiet og kriminelle miljøer.

OD ønsker at elever i hele Norge skal jobbe en dag i solidaritet med ungdommer i Colombia, og vi ønsker å støtte en god sak og at flere skal få oppleve rørfaget. Dette er med andre ord; vinn – vinn.

Slik kan din bedrift bidra

Fra 350 kroner får du hjelp av én ungdomsskoleelev en hel dag, og sjansen til å vise frem faget og bransjen som en spennende utdanningsmulighet. En god opplevelse i rørbransjen kan åpne øynene til mange unge og bidra til enda bedre søkertall i årene som kommer.

Jo flere jobber vi i rørbransjen klarer å tilby, desto mer oppmerksomhet vil det gi. Det skaper ringvirkninger. Dette er god markedsføring og din bedrift får kontaktinfo til mange ungdommer som kan bli rørleggere og deltakere på flere rekrutteringsaktiviteter.

Vi håper din bedrift hiver seg rundt og blir med, du støtter uansett en god sak!

Klikk her for å lese mer og lyse ut jobb til én eller flere elever. 

Sjanse til å påvirke ungdommen

Andreas Lillejord har lagt ut jobber på OD-dagen sin nettside, slik at ungdommer kan melde seg på. Fra 350 kr per hode støtter man en god sak, og får i tillegg hjelp fra et ungt arbeidjern.

— Det å betale for OD-dagen er jo en selvfølge, men dette er også en sjanse til å påvirke ungdommens syn på bransjen, forteller Lillejord engasjert.

En god opplevelse i rørbransjen kan åpne øynene til mange unge. Nilsson i Bodø er en av flere bedrifter som har sett muligheten til å bidra til enda bedre søkertall i årene som kommer.

imagelp84.png
Her holder Andreas Lillejord foredrag på hovedscenen på Bygg Reis Deg, sammen med Eli H. Eide (fagsjef i RørNorge) og Marianne W. Røiseland (adm. dir i RørNorge). Tema var rekruttering.

 

— Rekruttering er en utfordring, ikke bare i rørbransjen. OD-dagen er en fin arena for å vise frem rørleggeryrket, hvordan arbeidsdagen kan være, og vise at vi er stolte av det vi driver med, forteller Lillejord.

I fjor fikk flere ungdom muligheten til å møte opp hos Nilsson i Bodø, for å bli med rørleggere ut på oppdrag en hel arbeidsdag. I forkant av OD-dagen sa Lillejord dette:

— Planen er at ungdommen skal være med å skru, bære og hjelpe til så godt det lar seg gjøre. Forhåpentligvis gir det mersmak på rørleggeryrket.

Oppdraget til hans rørleggere var enkelt, vis frem hvor spennende det er å jobbe i rørbransjen, og gi ungdommen en kul dag!

Ting å tenke på når du skal ha elev hos dere på OD-dagen:

  • Send ungdommen med glade ungdomsvennlige rørleggere
  • De kan gjerne følge en lærling
  • Lag et markedsføringstunt med ungdommer for ditt firma den dagen
  • Engasjer OD elever til å gjøre enkelt arbeid du trenger hjelp til.
  • Eller bruk OD elever til strand/vei rydding som dugnad for ditt nærområde (med firmalogoer på en vest f.eks)
  • Men aller helst – vis frem faget og mulighetene!
  • Prøv gjerne å få lokal presse til å skrive om deres engasjement på OD dagen

Betaling gjøres på betale.od.no med Vipps, kort eller faktura. Les mer om OD her.

 

Praktisk info:  

Operasjon dagsverk er torsdag 2. november 2023 

Minstepris for en ungdomsskoleelev er kr 350,-/dag. En videregående elev kr 450,-/dag

Ungdommene er forsikret via skolen de går på, ikke tenk på det!

Klikk her for å lyse ut en jobb til én eller flere elever.