Ny Rørambassadør - Chrisander

Chrisander Jimenez (19), lærling i Olaf B. Terjesen AS på Nøtterøy.

Denne uken ønsker vi velkommen til Bli Rørleggers nye Rørambassadør Chrisander. Han er 19 år og rørleggerlærling i Olaf B. Terjesen AS på Nøtterøy.

Chrisander Jimenez er en av de seks nye rørambassadører som ønskes velkommen til Bli Rørlegger denne våren. Du kan bli litt bedre kjent med han her, og følge han videre på Instagram-kontoen @Blirorlegger. 
 

– Jeg synes utdanningsløpet så langt har vært ekstremt spennende og lærerikt. Masse utfordringer og enkelte perioder hvor tiden er knapp, som gjør det ekstra spennende.


Hva gjorde at du ville bli rørlegger?
– Helt siden jeg var liten har jeg fulgt med på familie, sett og følt på hvordan det er å være en fagmann. Spesielt rørlegger. Jeg har visst hva jeg skulle bli og hva det neste målet i livet var, allerede før videregående skole: Nemlig å bli rørlegger.

Hvordan fant du ut at du ville på utveksling?
– En dag fikk jeg plutselig mail fra Rørentreprenørenes Opplæringskontor - Vestfold, om å dra på utveksling til Tyskland som rørlegger. I starten var jeg usikker og litt urolig med tanke på at det var i et helt annet land. Men etter litt tenking bestemte jeg at det kom til å bli en spennende og lærerik tur, som jeg aldri kommer til å glemme. Det har virkelig vært en veldig fin og lærerik tur så langt, inn i andre uke.
 
Hvordan er det å være lærling?

– Å være lærling er vel litt skummelt for alle i starten, blir mye rydding og se på arbeid den første tiden. Når du viser at du kan arbeide og viser god interesse, er først da du virkelig kan jobbe. Ha godt humør med de utdannede kollegaene dine, så blir hele tiden som lærling veldig lærerik og ikke minst spennende. Å tåle litt støyt og kjefting er det bare å ta i seg, en kan ikke lære uten det!

Hva liker du best med rørleggerfaget?

– Det beste med rørleggerfaget for meg er alle de forskjellige oppdragene og utfordringene jeg kommer borti hver dag. Man er aldri på ett sted over lang tid og blir aldri lei av jobben. Med kjempe fine kollegaer og ett super antall forskjellig jobber kan det ikke bli bedre!

Rekrutterer til rørfaget på unges premisser

Rørambassadørene er en del av Bli Rørlegger, RørNorges rekrutteringskampanje, der kommunikasjonen skjer på de unges premisser. Våre unge, lovende rørambassadører viser frem bredden i rørleggerfaget og utviklingsmulighetene som finnes. 

– Her er rørambassadørene helt sentrale. Dette er ungdom som er glad i rørfaget, og som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver og våre opplæringskontor. Vi er overbevist om at ungdom snakker best med andre unge, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rørambassadører over hele landet. I tillegg til å fremme faget i sosiale medier og bidra på ulike arrangementer kan de være rollemodeller i media.