Ny Rørambassadør - Kasper

Kasper Nystad, rørleggerlærling i Rørlegger Svein Andersen AS og Rørambassadører for Bli Rørlegger.

Denne uken ønsker vi velkommen til Bli Rørleggers nyeste Rørambassadør, Kasper. Han er 20 år og rørleggerlærling i Rørlegger Svein Andersen AS

Kasper Nystad er en av seks rørleggerlærlinger som ønskes velkommen som nye Rørambassadører for Bli Rørlegger denne våren. Bli litt bedre kjent med han her, og følg han videre på Instagram-kontoen @Blirorlegger. 

– Jeg er 20 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg spiller fotball på fritiden, og liker å være sosial.


Hva gjorde at du ville bli rørlegger?

– Jeg var veldig usikker på hva jeg ville bli, men fikk lærlingplass som rørlegger etter vg1 så da ble det rørlegger. Læretiden er på 3,5 år.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?

– En typisk arbeidsuke for meg er renovering av bad/vaskerom evt nye bad/vaskerom, og fornying av røranlegg i eneboliger, men hver uke endrer seg fort, så dette er bare det mest basic.

Hva liker du best med rørleggerfaget?

– Jeg liker at ingen dager er like, det er alltid masse å lære, og det er spennende utfordringer man møter på!

Rekrutterer til rørfaget på unges premisser

Rørambassadørene er en del av Bli Rørlegger, RørNorges rekrutteringskampanje, der kommunikasjonen skjer på de unges premisser. Våre unge, lovende rørambassadører viser frem bredden i rørleggerfaget og utviklingsmulighetene som finnes. 

– Her er rørambassadørene helt sentrale. Dette er ungdom som er glad i rørfaget, og som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver og våre opplæringskontor. Vi er overbevist om at ungdom snakker best med andre unge, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rørambassadører over hele landet. I tillegg til å fremme faget i sosiale medier og bidra på ulike arrangementer kan de være rollemodeller i media.