Avdelingsleder i Bergen Morten Husa (t.h.) møtte to særdeles lydhøre politikere; Marte Mjøs Persen og Aleksander Øren Heen.

Vellykket date: Avdelingsleder i Bergen Morten Husa (t.h.) møtte to særdeles lydhøre politikere; Marte Mjøs Persen og Aleksander Øren Heen.

La opplæringskontor få drive med opplæring og etablere et yrkesfagsenter. Det var tema på daten.

I forbindelse med NHO Vestlands årskonferanse like før påske, fikk vår avdelingsleder i Bergen, Morten Husa, et eksklusivt møte med stortingspolitikerne Marte Mjøs Persen (Arbeiderpartiet) og Aleksander Øren Heen (Senterpartiet).

Morten Husa brukte tiden med stortingsrepresentanten og den tidligere arbeidsminister og sentrale medlemmet i Arbeiderpartiet godt. Husa tok opp forskriften til opplæringsloven som nylig har vært på høring. Han understreket viktigheten av at opplæringskontorene får fortsette å tilby opplæring og kurs til lærlinger i rørleggerbedrifter.

– At departementet ville ta fra oss muligheten til å drive opplæring hadde unngått stortingsrepresentantenes oppmerksomhet. De var tydelige i sin støtte, sier Husa.

Et samlet Stortinget har vært tydelige på at opplæringskontorene må fortsette. Likevel mener departementet at de ikke skal kunne drive opplæring, men bare administrere lærlingløpet. Det fikk Husa gitt tydelig beskjed om at var en svært dårlig plan.

Det ble også tid til en prat rundt oppretting av et nasjonalt senter for yrkesfag, som er foreslått i regjeringsplattformen fra Hurdal.

– De to stortingsrepresentantene uttrykte stor forståelse for behovet, og vi forventer at de vil jobbe for at dette senteret blir realisert, sier Husa.