Varmepumpekonferansen 2024

På konferansen: (f.v) Joakim Arnesen Flow Meisingset, Bjørn Ottesen fra Flush VVS, Øystein Fjellheim fra Caverion, Magnus Born fra Vatek varme og energi, Einar Stubberud Rørleggersentralen, Einar Kjus Rørleggersentralen, Henrik Berg-Olsen fra RørNorge, Eli Heyerdahl Eide fra RørNorge, og Thea Danielsen fra VVS Norge.

– Vi sitter igjen med en god opplevelse og anbefaler alle medlemsbedrifter som leverer varmepumper om å bli med neste år, sier Eli Heyerdahl Eide, fagsjef i Rørentreprenørene Norge.

12. mars arrangerte NOVAP Varmepumpekonferansen 2024 på Grand Hotel i Oslo. Dette var stedet å være for alle som jobber med varmepumper - også rørleggere! To av de som tok turen til var fagsjefene i Rørentreprenørene Norge, Henrik Berg-Olsen og Eli Heyerdahl Eide.

– Vi ble veldig glad da vi traff flere medlemsbedrifter som var ute etter å lære mer om klimapolitikk, strømpriser, støtteordninger og mer effektive varmepumpeløsninger som vil påvirke markedsutviklingen i årene som kommer, sier Eide, og legger til:

– Henrik og jeg sitter igjen med en god opplevelse og anbefaler alle medlemsbedrifter som leverer varmepumper om å bli med neste år!

For alle som selger varmepumper og ønsker å bidra med gode opplysninger til sine kunder, var det mye informasjon det er nyttig å få med seg. Blant annet at det er viktig å vite at Norske myndigheter har levert tidenes beste budsjett for energieffektivisering og lokal energiproduksjon i 2024. Satsingen utgjør samlet mellom 3 og 4 milliarder kroner i støtte, og det vil utløse investeringer i energitiltak på 12 til 15 milliarder kroner. Investeringer RørNorges medlemsbedrifter forhåpentigvis skal ta en stor andel av i forhold til å levere vannbårne oppvarmingsløsninger og varmepumper. Da er det viktig å vite hvordan dette, sammen med andre rammebetingelser vil påvirke varmepumpe - og rørbransjen.

– Vi tipper mye av det samme også vil være tema på neste års varmepumpekonferanse, som sikkert også blir i mars. Der håper vi å stille med en solid "rørleggerbenk" av folk som lever for å overlevere gode varmepumpeløsninger, avslutter Eide.