– Skal stå på egne bein

Lærling Adrian Halle i Teknisk Bureau.

Lærling Adrian Halle i Teknisk Bureau.

– En god lærebedrift viser at de har lærlinger, ønsker å ta dem imot og ønsker å lære dem opp, sier disiplinleder VVS Daniel Osberg i Teknisk Bureau i Stavanger. Bedriften er nominert som Årets Lærebedrift 2021.

Årets Lærebedrift 2023: Nilsson Haras AS

Hvert år kårer RørNorge en av landets flotte lærebedrifter til Årets Lærebedrift.

Med høy score på alle kriteriene, og et ekstraordinert godt mangfold, var det Nilsson Haras som stakk av med tittelen Årets Lærebedrift 2023.

– Hos oss sikres lærlingene løpende god faglig opplæring. Vi holder alltid oversikt med hvilke oppgaver de har hatt lite av, så vi får satt dem til det de ikke kan så godt. Målet er at de raskt skal kunne stå på egne bein, sier Osberg.

Han nominerer bedriften han er ansatt i, etter å ha sett en meget god ivaretakelse av lærlingene i bedriften siden han begynte der for 11 år siden.

– Lærlingene blir med største selvfølgelighet inkludert som en fullverdig kollega, både faglig og sosialt. De har de samme oppgavene som de andre rørleggerne på huset, sier Daniel.

Friske øyne

Teknisk Bureau er en totalteknisk bedrift innen områdene rør, elektro, ventilasjon og telekom. De har 12 rørleggere ansatt, og en lærling. Snart skal to jenter inn til lærlingeintervju.

– Det er viktig å ta til seg lærlinger for å holde bestanden av fagutdannede rørleggere oppe. Det er også viktig for miljøet og for å få inn friske øyne. Vårt mål er alltid å beholde lærlingen som rørlegger etter endt læretid.

80 prosent av bedriftens lærlinger har fått tilbud om fast ansettelse etter endt læretid de siste 11 årene.

Flinke til å lære fra seg

– Jeg trives veldig godt i Teknisk Buerau. Arbeidsmiljøet er godt og synes opplæringen til lærlingene er veldig bra. De er flinke til å lære fra seg her, sier lærling Adrian Halle.

Han har vært i lære i Teknisk Bureau siden august 2020, og har til nå jobbet med sprinkleranlegg og sanitær. Ifag er en selvfølge i arbeidshverdagen.

– Her har jeg fått grundig innføring i hvordan man skal løse de forskjellige oppgavene, og da blir det lettere å gjøre det på egenhånd senere.

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

Juryen består av konserndirektør Jorunn Løyning i Allier og daglig leder Knut Jensen i fjorårets vinnerbedrift Eriksen & Jensen AS, samt to ansatte i administrasjonen.

Hvis du ønsker å foreslå en fenomenal lærebedrift, kan du sende inn forslag og begrunnelse til firmapost@rornorge.no.

Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling i Trondheim i August.