Krister Hanstvedt ble Norgesmester i rørlegging

Mennesker på premieutdeling

Krister Hanstvedt ble kåret til Norgesmester i rørlegging på Yrkes-NM i Kristiansand. Her er han på utdelingen sammen med (fra venstre) Tobias Hegdal Øvrebø, Lars-Erik Rist, og Lucie Tveiten.

19 år gamle Krister fra Forus Rør AS, Rogaland ble kåret til ny Norgesmester i rørlegging, da det ble avholdt Yrkes-NM i Kristiansand i forrige uke.

— Det er ekstremt kjekt å være her og få delta! Jeg kunne egentlig ha kommet på 5. plass for min del og bare bestått svenneprøven, og fortsatt vært svært glad for det, fortalte Krister med et smil om munnen.

IMG_6292 ramme.jpgPÅ STAND: Her er Krister på sin stand noen timer etter oppstart av konkurransen.

På 2. plass kom Lars-Erik Rist fra Trøndelag, og 3. plassen gikk til Lucie Henriette Tveiten fra Vestfold og Telemark. Alle de fem deltakerne kunne stolt dra hjem med bestått svenneprøve, etter fire intense dager.

 

BESTÅTT SVENNEPRØVE: Her er alle de fem deltakerne fra Yrkes-NM, (fra. v) Kasper Kile, Lucie Tveiten, Krister Hanstvedt, Tobias Hegdal Øvrebø og Lars-Erik Rist.

En som fikk med seg alle deltakerne i aksjon var statsminister Jonas Gahr Støre, da han tok turen innom yrkesmessen for å bli bedre kjent med fremtidens håndverkere.

Krister Hanstvedt og Jonas Gahr Støre i samtale under Yrkes-NMSAMTALE: Krister Hanstvedt og Jonas Gahr Støre i prat første dag på Yrkes-NM.

— Han lurte på om jeg hadde kontroll. Det hadde jeg jo, ellers hadde jeg ikke vært der, beroliget jeg statsministeren med, fortalte Krister med et lurt smil.

Med tittelen som Norgesmester og «Meget godt» bestått på svenneprøven var det ingen tvil om at Krister var helt trygg på rørleggingen.

Les mer om Støre sitt besøk på Yrkes-NM her