Hervik Rør er nominert til Årets Lærebedrift 2023

Foto: Hervik Rør

– Vi er veldig opptatt av at lærlingene skal føle seg ivaretatt og prissatt av oss som lærebedrift. De vil da føle tilhørighet, få bedre motivasjon og dermed også tilegne seg kunnskap fortere, sier Erik Hervik, Daglig Leder i Hervik Rør.

Bedriften har i dag totalt 20 ansatte. Der den ene halvparten er rørleggere og den andre halvparten er plastsveisere/rørleggere.

Lærlingene vil etter vurdering fra faglig leder bli gitt så mye ansvar som vi mener de til en hver tid er klar for. Variasjon er veldig viktig i opplæringen, og vi mener vi får best rørleggere ut fra at læretiden er variert, med alt fra små servicejobber til deltakelse i store industriprosjekter, sier Hervik og legger til:

– Målet er klart: Alle skal bestå svenneprøven og bli gode rørleggere! Så tas det en vurdering når svenneprøven er bestått om veien videre, enten er det sammen med oss eller så finner vi i felleskap en kollega bedrift som den personen kan passe bedre i.  

Det å ta inn lærlinger er et ansvar vi alle bedrifter har og deler på. I en bransje som skriker etter fagfolk, må vi alle ta i et tak slik at vi får lært opp flere svenner, enn antall svenner som forsvinner ut fra faget, sier Hervik.

– Vi må ha så mange inn i faget så vi klarer. For bedriften sin del trenger vi at det kommer unge lovende etter oss som har vært i faget i mange år. Det er kombinasjonen mellom unge og eldre som gjør oss sterke og fleksible! 


Vinner av Årets Lærebedrift kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. De siste månedene har vi derfor bedt om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Trond Hagen fra fjorårets vinnerbedrift Egeland Rør, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2023. Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling i Bodø 3. juni.