Midbøe ble Årets Rørfyrtårn 2024

Marianne W. Røiseland, adm. dir. i RørNorge, på scenen for å overrekke prisen "Årets Rørfyrtårn" til daglig leder Rolf Arne Lorentzen, og bærekraftansvarlig Runar Ullenes, fra Midbøe. Foto: Stian Norum Herlofsen

Denne nye prisen tildeles rørleggerbedriften som har utmerket seg ved å løfte bransjens omdømme og skape stolthet blant kollegaer og kunder. Midbøes dedikasjon til innovasjon, inkludering og bærekraft gjør dem til et forbilde i bransjen, og prisen som Årets Rørfyrtårn er vel fortjent.

Det var på RørNorges Generalforsamlingsmiddagen 5. juni, at Marianne W. Røiseland, adm. dir. i RørNorge, var på scenen for å dele ut prisen. Hun fortalte om bedriftens utmerkelser, før hun utnevnte Midbøe som Årets Rørfyrtårn 2024. 

Når man trer inn i Midbøes lokaler, merker man straks en positiv energi. Lokalet preges av glade, friske farger og en kreativ harmoni, til tross for et tilsynelatende kaos. Bedriften har engasjert en kunstner til å dekorere møterom, bord, kroker og vegger med gjenbrukte materialer, noe som gir et unikt og levende arbeidsmiljø. 

Midbøe AS har tidligere fått anerkjennelse for sitt miljøengasjement, da de i fjor ble kåret til Årets Miljøfyrtårn i konkurranse med over 10 000 andre små og mellomstore bedrifter i Norge. Denne utmerkelsen har inspirert mange bedrifter, inkludert de utenfor rørleggerbransjen, til å forbedre sine miljøtiltak. 

Et av Midbøes mest bemerkelsesverdige tiltak er rekrutteringen av fem kvinnelige lærlinger, noe som sender et sterkt signal om at rørleggerfaget er åpent for alle. Dette initiativet er spesielt viktig for å tiltrekke ungdom, og spesielt jenter, til yrket. Bedriften var også blant de nominerte i kåringen av Årets Lærebedrift 2024. Les nominasjonsartikkelen her.

kåring-årets rørfyrtårn-4.jpg
Daglig leder Rolf Arne Lorentzen, og bærekraftansvarlig Runar Ullenes, fra Midbøe AS.
Foto: Stian Norum Herlofsen


Midbøe fikk også nasjonal oppmerksomhet da kunnskapsministeren besøkte bedriften og oppfordret ungdom til å velge rørleggerfaget i forbindelse med kampanjen "Bli Rørlegger". Besøket ble dekket av Dagsrevyen og medier over hele landet, noe som ytterligere styrket bedriftens profil. 

Daglig leder Rolf Arne Lorentzen, og bærekraftansvarlig Runar Ullenes, fra Midbøe AS, ble ønsket opp på scenen for å motta prisen og bransjens takk for deres fremragende arbeid og innsats for rørleggerfaget. 

Midbøes dedikasjon til innovasjon, inkludering og bærekraft gjør dem til et forbilde i bransjen, og prisen som Årets Rørfyrtårn er vel fortjent. 

Tre priser ble utdelt

I tillegg til Årets Rørfyrtårn 2024, ble Daniel Eik kåret til Årets Nytenker 2024, og Olaf b. Terjesen ble kåret til Årets Lærebedrift 2024

2024-06 Rørentreprenørene Norge-web-2.jpg
Prisvinnerne: daglig leder Rolf Arne Lorentzen og bærekraftsansvarlig Runar Ullenes, Midbøe AS, Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen, og Daniel Eik, daglig leder i Eiwa AS. 
Foto: Stian Norum Herlofsen