Olaf B. Terjesen ble Årets Lærebedrift 2024

Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen, på scenen for å overrekkes prisen.

Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen, på scenen for å ta i mot prisen for Årets Lærebedrift 2024. Her sammen med dommer Håvard Hamansen Wallstad, daglig leder i fjorårets vinnerbedrift, Nilsson Haras AS, og Nina Solli, adm. dir. i NHO Byggenæringen. Foto: Stian Norum Herlofsen

– Vi er veldig stolte av prisen. Den vil gi oss motivasjon i det videre arbeidet som legges ned i lærlingssystemet vårt, med mål om å utdanne flere rørleggere, sier Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen.

RørNorge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. For syvende år på rad ble kåringen av Årets Lærebedrift arrangert, og i år ble prisen delt ut på RørNorges Generalforsamlingsmiddag på Kløfta, 5. juni. Det var 12 dyktige bedrifter med i finaleheatet, og med høy score på alle vurderingskriterier, ble Olaf B. Terjesen kåret til Årets Lærebedrift 2024. 

Vinnerbedriften er en av Vestfolds største rørleggerbedrifter og har totalt 75 ansatte, hvor 48 av dem er utførende rørleggere, og 10 er lærlinger. 

– Vår lærlingeordning er designet for å møte våre fremtidige rekrutteringsbehov, samtidig som den støtter opp om lærlingeordningen og voksenopplæring generelt, sa Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen AS, til RørNorge i nominasjonsintervjuet


Solid faglig oppfølging

Det var en jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Håvard Hamansen Wallstad, daglig leder i fjorårets vinnerbedrift, Nilsson Haras, samt to ansatte i RørNorges administrasjons, som sammen hadde kommet frem til en vinner, basert på en rekke kriterier. 

– Vinnerbedriften viser solid faglig oppfølging, en dedikert og engasjert faglig leder, gode utviklingsmuligheter, et stort engasjement for rekruttering til bransjen, og er i tillegg en glimrende samarbeidspartner på alle nivå, sa Wallstad om Olaf B. Terjesen under kåringen på Generalforsamlingen.  

Han delte ut prisen sammen med Nina Solli, adm. dir. i NHO Byggenæringen. Det var stor jubel i salen, da vinneren ble annonsert.  

Rørt og overrasket kom Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen opp på scenen for å ta imot prisen. Her fikk hun utdelt blankett, diplom, ordensbånd og blomster. 

– Dette var utrolig stas! Jeg vil også utrekke en stor takk til avdelingsleder Elin Moer Brænne, i Rørentreprenørenes Opplæringskontor - Vestfold, som har gjort dette mulig, sa Birgitte på scene.

image0ip5.png
Birgitte Davidsen faglig leder i Olaf B. Terjesen, sammen med Elin Moer Brænne, avdelingsleder i Rørentreprenørenes Opplæringskontor - Vestfold. Foto: Stian Norum Herlofsen

 

Finalistene i prisen Årets Lærebedrift 2024:

 • Askim & Mysen Rør As 
 • Assemblin Norge prosjekt Sarpsborg 
 • Bravida Norge, Oslo og Sandvika Rør Service  
 • Bravida Norge As avdeling Romerike 
 • Vestrheim 
 • Eriksen & Jensen AS 
 • FLOW Trøndelag VVS as 
 • GK Norge, avd. Trondheim  
 • Gran vvs 
 • Midbøe 
 • Nordvest Miljø AS 
 • Olaf B. Terjesen 

Les mer om de nominerte her