Olaf B. Terjesen er nominert til Årets Lærebedrift 2024

Petter Davidsen, daglig leder i Olaf B. Terjesen AS.

– Vår lærlingeordning er designet for å møte våre fremtidige rekrutteringsbehov, samtidig som den støtter opp om lærlingeordningen og voksenopplæring generelt, sier Birgitte Davidsen, faglig leder i Olaf B. Terjesen AS.

Olaf B. Terjesen startet opp i 1952, og er en av Vestfolds største rørleggerbedrifter. Bedriften er en del av Konekta, og har to datterselskap, Bjørn Gregersen AS og Tjøme rør AS. Det er ca. 75-80 ansatte, med jevnt 10-12 lærlinger. 

– Vi har hatt lærlinger så lenge vi kan huske. En ansatt som pensjonerte seg i år, var lærling da han startet i Olaf B. Terjesen AS for 50 år siden. 

Det forteller Petter Davidsen, daglig leder i Olaf B. Terjesen AS. Bedriften er nominert til Årets Lærebedrift 2024. 

imagepe8yo.png
Lærlingmøte. Foto: Olaf B. Terjesen AS

Bidrar til den faglige utviklingen 

Birgitte Davidsen er faglig leder i Olaf B. Terjesen AS, og jobber tett med lærlingene i bedriften.

– Som en godkjent lærebedrift i rørleggerfaget, legger vi stor vekt på å bidra til den faglige utviklingen av neste generasjons håndverkere, sier Birgitte og legger til: 

– Lærlingene våre deltar i et bredt spekter av oppgaver, både på offentlige prosjekter som krever bruk av lærlinger i henhold til regelverket, og på private oppdrag.  

– Vår lærlingeordning er designet for å møte våre fremtidige rekrutteringsbehov, samtidig som den støtter opp om lærlingeordningen og voksenopplæring generelt. 

De to siste ansatte lærlingene. Foto: Olaf B. Terjesen AS

 

Birgitte forteller at bedriften er opptatt av å gi lærlingene det de trenger for å bli gode rørleggere.  

– De får mulighet til å jobbe i team, selvstendig og involvere seg på lik linje som rørleggerne. 

– Lærlingene får stor variasjon ved å jobbe både på anlegg, service og enebolig. Med sanitær, varme, sprinkler og gass.  

imageco6w.png
Oppstartsmøte med nye lærlinger. Foto: Olaf B. Terjesen AS

Trygghet er kjernen i utvikling 

– Vi er heldige i vårt distrikt med et bra opplæringskontor som vi samarbeider tett med. 

– Vi gjennomfører halvårlige samtaler med faglig leder, opplæringskontoret og lærlingen. Og oftere hvis det er behov for mer veiledning.  

– Trygghet er kjernen i utvikling, så lærlingene er sammen med en fast rørlegger ved oppstart. Dette er for å bli kjent med systemer og arbeidsplassen, avslutter Birgitte. 

imagetcard.png
Benjamin på utveksling fra Tyskland, og Bli Rørleggers RørAmbassadør, Chrisander. Foto: Olaf B. Terjesen AS
 
Vinner av Årets Lærebedrift 2024 kåres på Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. De siste månedene har vi derfor bedt om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Håvard Hamansen Wallstad, fra fjorårets vinnerbedrift Nilsson Haras, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2024. Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling på Kløfta 6. juni.